Pledoarie pentru handbal
Marius are 24 de ani, o privire profundă și un zâmbet irezistibil. „Meseria” lui: handbalist. Din păcate prea puțin rentabilă într-o țară obsedată de fotbal.
Și Marius chiar își face „meseria” cum trebuie. Dovadă stă faptul că a fost singurul jucător a lui CSU Politehnica Izometal Timișoara, selecționat să joace în naționala României la Trofeul Carpați.Marius Novanc e timișorean doar de un an de zile. De loc e din Arad. A venit să joace la Poli­teh­nica Izometal Timișoara, după ce a activat, timp de trei ani, în cam­pionatul maghiar, la o echipă din prima ligă. Când a ajuns la Izometal, dorința lui a fost să joace bine și să fie remarcat de selec­țio­nerul naționalei României de hand­bal, să joace în „echipa țării”. Și a reu­șit.
În vară a efectuat un turneu de trei săptămâni, în Germania, în componența echipei României. Dar emoțiile cu adevărat mari, le-a avut week-end-ul trecut când a jucat, pentru prima oara în calitate de component al Naționalei, în fața publicului timișorean. Zâmbește: „am avut emoții mari în timpul meciurilor – era toată lumea cunos­cută și nu am vrut să-i de­za­măgesc.”

În perioada 19 – 21 noiembrie, după 20 de ani, „Trofeul Carpați” la  handbal masculin s-a în­tors la Ti­mi­șoara. Au participat șase echipe naționale: Ro­mânia, Macedonia, Turcia, Egipt, Iordania si Olanda A fost o onoare pentru orașul nostru să găzduiască o ediție a acestui trofeu, după o așa mare perioadă de timp.

Timișorenii s-au comportat pe măsura. Dacă de obicei tribunele la meciurile Izometalului sunt pe jumătate goale, în finală, ele au fost pline de spectatori. Echipa a și meritat: România, cu timișoreanul Marius Novanc în lot, a câștigat Trofeul Carpați, în finală, Marius, chiar, înscriind primul gol.
Marius a început să joace serios handbal la 14 ani, după ce a ajuns la concluzia că judo-ul pe care îl practicase, era un sport prea individual. În prezent are zilnic câte 3 ore jumătate – patru de antre­na­ment cu colegii și încă o oră de sală de forț
ă.
Atât el cât și colegii lui depun o muncă susținută în vederea menținerii performanțelor pe care le-au dobândit. Munca lor e poate mult mai serioasă și mai dură decât a multor fotbaliști care, din păcate se bucură de mai multă apreciere din partea publicului, indiferent de performanțele pe care le au. Ca să nu mai menționăm răsplata financiară.

Numai în acest  tur de cam­pionat, Marius Novanc a marcat deja peste 30 de goluri pentru Izometal. Echipa lui e situată la mijlocul cla­sa­mentului, dar mai au timp să recu­pereze și să-și atin­gă țelul: să ajun­gă în prima ju­mătate a cla­sa­mentului.

Cu modestie și seriozitate, acești băieți mun­cesc pentru fie­care meci în parte. Eforturile lor merită să se bucure de atenția și aprecierea noas­­tră, de aplauzele și încurajările tri­bu­nelor pline.
Dacă vreți să-l vedeți pe Marius Novanc și pe coechipierii lui, luni, 29 noiembrie, de la 5 după amiaza, la Sala Olimpia, Izometal joacă cu CSU Megidia, joacă pentru Timișoara!
Violeta MIHALACHE
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13409435