Micuța Vienă

De la 11,00 la 12,00 studenții Facultății de Muzică, secția Arta actorului au jucat pe scena instalată în Piața Unirii, în cadrul proiectului Timișoara - Mica Vienă, o  versiune modernă, care a încântat publicul mic și mare, a spectacolului Fata moșului și Fata babei.

Chiar dacă studenții au fost emoționați, la capitolul emoții a fost cineva care i-a întrecut. Vocea care a hotărât fără echivoc în fața ezitărilor că: azi, spectacolul se joacă, chiar dacă plouă. Numele ei este Eva Labadi și e o femeie cu mult curaj.

Curajul Evei constă în faptul că într-un oraș cu trei teatre în trei limbi, cu un teatru de păpuși, cu filarmonică și multe alte instituții de cultură, ea s-a gândit să mai facă un teatru. De astă dată, un teatru particular.

Demersul ei a început în anul 2000, de Paști când s-a născut Teatrul particular de păpuși Puck and Co. Și de atunci, joacă – pe unde se poate – prin cluburi, grădinițe sau școli, peste tot acolo unde publicul lor extrem de tânăr dar cu suflet mare îi așteaptă. Au participat și la un festival internațional, la Praga unde au prezentat un superb spectacol cu păpuși mari, orientale, care se mânuiesc de doi oameni.

Vara această, în fiecare duminică, de la 12,00 și un pic, adică după ce termină de bătut clopotele Domului din Piața Unirii o nouă reprezentație începe. Duminică de duminică copiii, cu bunici, mămici și tătici sunt invitați în Piața Unirii să vadă noi spectacole care poartă amprenta Evei: sunt jucate fie de studenții ei, fie de Teatrul de păpuși Puck and Co.

Studenții care au jucat prima reprezentație nu aparțin Teatrului de păpuși Puck and Co., ci sunt studenții Evei la Facultate. Fata moșulu și Fata babei e munca lor, Eva a tremurat pentru ei și i-a încurajat.

Tot studenții ei ne vor prezenta examenul de semestrul I, un spectacol de mișcare scenică și pantomimă, pe muzică. La facultate Eva predă studenților anului I și II pan­tomimă și teatru de păpuși – adică ce se pricepe ea mai bine.

Când vorbește despre teatru, ochii Evei se fac mari-mari, zâmbetul îi acoperă toată față și îți explică cum în spatele fiecărei povești stă o altă poveste care înseamnă punerea în scenă a poveștii inițiale: „Nici un spectacol nu seamănă cu celălalt. Spectacolele mele sunt interactive: o discuție între actorii de pe scenă și copiii din fața scenei. Eu cred în teatru! Altceva nu știu să fac!”

La bază, Eva e actor. A început la teatrul de păpuși, apoi a făcut un master în regie, iar acum e actor-regizor. A luat un premiu național la regie în 1995.

Pentru „stagiunea” din Piața Unirii, spectacolul grandios, de astă dată nu doar pentru copii, va fi Lebedele sălbatice după Hans Christian Andersen – un spectacol de stradă, cu muzică și imagine, cu păpuși uriașe de trei – patru metri înalțime, un spectacol cu iz medieval. El va fi prezentat în data de 20 și 21 iunie.

Așadar, nu uitați, că duminică de duminică, după clopotele de la ora 12,00, nu departe de Domul din Piața Unirii, copiii, bunicii, mămicile și tăticii sunt invitați la spectacol. Să bată gongul!

Violeta MIHALACHE

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13651828