3 octombrie – un îndemn pentru germani
01 Septembrie 2004
Interviu cu consulul Germaniei la Timișoara, Rolf Maruhn, cu ocazia Zilei Naționale a Republicii Federale Germania, 3 octombrie

Ce înseamnă data de 3 octombrie pentru Germania? Rolf Maruhn: Prin simbolul pe care îl reprezintă căderea zidului în 1989 și înfăptuirea procesului de unificare - un pas istoric important în procesul formarii actualei Republicii Federale a Germaniei s-a stabilit ca dată a zilei naționale a Germaniei, data de 3 octombrie. Este o dată menită să ne aducă în fiecare an aminte de acest moment de răscruce din istoria țării noastre. În același timp este un îndemn pentru germani, deoarece reunificarea faptică, din păcate încă nu s-a produs pe deplin în mintea și inima câtorva germani.
Publicat in Profil de timișorean
Lucrurile simple nu au nici un farmec
01 August 2004
Aceasta este declarația unui tânăr de 27 de ani care tocmai s-a întors din cea mai îndrăzneață aventură din viața unui om: escaladarea cu succes a celui mai înalt vârf de pe planetă: K2 (8.611m). „Isprava” – considerată cea mai mare performanță a alpinismului romanesc de până acum – îl face pe temerarul nostru să schițeze un zâmbet timid: „nu sunt deloc un erou. Un erou e cel care salvează viața cuiva. Eu nu am salvat viața nimănui, m-am urcat doar pe un munte”.
Publicat in Profil de timișorean
Autonomia regională - între perspective istorice și culturale (III)
01 Aprilie 2005
La rubrica Profil de timișorean, pentru câteva luni, vom avea posibilitatea să descoperim câteva personalități locale, timișoreni prin naștere, devenire, afirmare sau reprezentare: Daniel Vighi, Victor Neumann, Adrian Orza, Adrian Cioroianu, Bodo Barna, Vasile Docea, Toro Tibor, Dumitru Ganț.

Prilejul este o întâlnire, organizată la finalul lunii ianuarie, de către Atelierul Ariergarda și denumită „Autonomia regională - între perspective istorice și culturale”. Vă prezentăm în continuare discuțiile purtate în aceea frumoasă și friguroasă sâmbătă de final de ianuarie, în spațiul fermecător al librăriei Joc secund, urmare a numărului trecut.
Publicat in Profil de timișorean
„Sunt numai eu și ideea!”
01 Iunie 2004
Adevărul e că nici nu știu de unde să încep: sunt atât de multe de spus despre Claudiu, încât e greu să te poți hotărî ce să spui prima dată. La 34 de ani, Claudiu visează să facă un post de radio.

Nimic neobișnuit până aici. Neobișnuitul apare când începe să vorbească despre idee. Și crede atât de mult în ideea sa încât vorbește minute în șir, fără să se oprească, fără să facă pauză de respirație, cu pasiune mistuitoare și ardoare despre ce va să fie: Postul de Radio al Mitropoliei Banatului. O premieră pentru zona noastră: 24 de ore de transmisiune.
Publicat in Profil de timișorean
Este o mare onoare pentru mi­ne să fiu numit „Cetățean de Onoare” Al unui oraș cu trecutul Timișoarei și cu un primar ca domnul Ciuhandu
01 Mai 2004
Luna aceasta „timișoreanul” de excepție de la rubrica Profil de timișorean este un american get-beget. Un american de cinci stele care prin poziția pe care o are îi reprezintă pe toți americanii din lume, inclusiv autoritățile.
Publicat in Profil de timișorean
<<1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, >>

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13675133