Ariergarda asediază Cetatea!
01 Ianuarie 2005
La finalul lunii ianuarie, în spațiul generos al librăriei Joc secund, a editurii Humanitas, în organizarea Atelierului Ariergarda s-a desfășurat o întâlnire deosebit de interesantă, pe tema Autonomiei regionale - perspective politice și culturale, și care a pus laolaltă, într-una din foarte rarele ocazii de acest gen, oameni politici și oameni de litere care și-au exprimat opiniile pe marginea acestui subiect, încă delicat.
Publicat in Profil de timișorean
Eminenti si exceptionali
01 Decembrie 2003
În seara în care l-am cunoscut pe Sebastian Munteanu, cu câteva zile în urmă, tocmai primea un premiu extrem de important. Un premiu cu un nume pe cât de sofisticat și lung pe atât de meritat: „Premiul Anual al Asociației Orizonturi Universitare Destinat Tinerilor Cercetători cu Rezultate Excepționale în Activitatea Universitară”. Sebastian Munteanu are 34 de ani. C.V. –ul său ar tăia răsuflarea oricui: cercetător științific de excepție în cadrul filialei din Timișoara a Academiei Române, a primit Diploma de Doctor Inginer cu calificativul Magna cum Laudae,
Publicat in Profil de timișorean
Bãtrâna Doamnã Timisoara
01 Noiembrie 2003
Buju Ternovitz s-a născut timișorean. ªi știe că oriunde s-ar duce și orice ar face, timișorean va rămâne tot timpul.

De loc este din Lugoj, iar acum locuiește la Munchen „patria sa străină”, dar sufletul său n-a părăsit niciodată Timișoara.

ªi ca să mi-o demonstreze, vorbește despre „bătrâna sa doamnă Timișoara” cu dragostea unui iubit, cu nostalgia unui vechi prieten, cu mândria unui fiu și o dojenește cu blândețea unui părinte iubitor. Câte feluri minunate și diferite să iubești!
Publicat in Profil de timișorean
Un înger fara aripi si coronita
01 Octombrie 2003
„Mă rog la bunul Dumnezeu, și vă invit și pe dumneavoastră să faceți la fel, să primim binecuvântarea să putem aduce Timișoara la nivelul la care a fost o dată și la care merită să ajungă. Eu vă promit ajutorul meu și al organizațiilor care îmi stau în spate. Trăiască Timișoara!” Cu bărbia tremurând, copleșit de emoții dar cu privirea demnă, cu glas hotărât, Josif Pilz și-a încheiat discursul ocazionat de decernarea Diplomei de Cetățean de Onoare al Timișoarei. „În anii 60 procurorul general m-a declarat o rușine pentru orașul meu natal. Atunci mi-am promis că voi face tot ce îmi stă în putință pentru a-mi ajuta orașul. De aceea, astăzi, această cinste este pentru mine dublă.” (Timișoara, 14 octombrie 2003)
Publicat in Profil de timișorean
Când ai 16 ani …
01 Septembrie 2003
Când ai 16 ani lumea întreagă pare o hartă, pe care orice punct poate fi atins, fără bariere, fără să existe lucruri imposibil sau dificil de realizat. Când ai 16 ani, inteligență, ambiție și hotărâre lumea întreagă este o joacă de copil: geografie sau matematică sau informatică sau ….

Anda Bereczky are 16 ani. E o adolescentă ca oricare alta, îmbrăcată în blugi largi, cămașă în carouri și tunsă periuță. Doar zâmbetul de pe fața ei, încrederea și seriozitatea cu care vorbește te fac să devii atent și să te întrebi dacă e mai mult decât atât. Anda e olimpică la geografie. Trei participări, trei premii întâi la olimpiada națională de geografie.
Publicat in Profil de timișorean
<<1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, >>

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13759705