O vioara, vise si flori
01 August 2003
La 2 noiembrie 1846, Franz Liszt concerta în Sala Mare a ceea ce este astăzi cunoscut ca Palatul Baroc, din Piața Unirii, din Timișoara. Sala se dovedea neîncăpătoare pentru cei care au venit să guste muzica compozitorului maghiar. 157 de ani mai târziu, de Ziua Timișoara, tot în Piața Unirii, de astă dată în aer liber, vis-a-vis de locul în care se întâmplase concertul lui Franz Liszt, un nou concert de muzică clasică avea loc. Organizatoarea și sufletul acestei noi premiere pentru Timișoara: Marta Teglas. Am în fața mea o tânără curajoasă, de numai 28 de ani al cărei vis nu e să concerteze pe cine știe ce scenă a lumii sau în compania unei orchestre extrem de faimoase. Nu, Marta Teglas e o fată care visează să coboare muzica simfonică din sala de concerte, pe stradă. Să-i demonstreze
Publicat in Profil de timișorean
Viata merge înainte
01 Iulie 2003
Pe vremea când Erselia Kozma vedea lumina zilei, Timișoara începuse deja să aibă străzi asfaltate, stație de salvare, străzi iluminate sau tramvai electric. Era o mândrie pentru Imperiu. Astăzi, adică 100 de ani mai târziu, Timișoara rămâne în fruntea orașelor, dând exemple, fiind în foarte multe domenii, încă, prima. Dar într-o altă țară. Am cunoscut astăzi o doamnă care a avut norocul să trăiască toate aceste transformări prin care a trecut orașul nostru. Se numește Erselia Kozma și are 100 de ani.

Viața a învățat-o o lecție dură, pe care o sintetizează în câteva cuvinte, care au devenit în timp leit motivul existenței sale: viața merge înainte! După 100 de ani de viață e greu să sintetizezi într-o discuție de câteva zeci de minute transformări, împliniri, nerealizări, bucurii și necazuri. Acum are o viață frumoasă și ușoară. Are o singură „nemulțumire”: nepoții nu o mai lasă să facă nimic. „Trebuie să te odihnești acum. Nu ai lucrat destul toată viața?” îi spun ei. Râde. „M-am făcut doamnă acum la bătrânețe!”
Publicat in Profil de timișorean
Dragostea este plinã de bunãtate
01 Iunie 2003
„Si dar prorocesc dacă aș avea și tainele toate le-aș cunoaște și orișice știință, și de-aș avea credință atât de multă să mut munții din loc, - dacă nu am dragoste, nimic nu sunt. ªi toată averea mea de-aș face-o milostenii și trupul mi l-aș da să fie ars, - dacă nu am dragoste, nimic nu-mi folosește . Dragostea rabdă îndelung; dragostea este plină de bunătate; dragostea nu știe de pizmă; nu se laudă; nu se trufește.”
Apostolul Pavel,
Prima scrisoare către Corinteni 13

Numai un om care simte o mare dragoste pentru semenii săi poate avea îndrăzneală să învingă limitele cunoașterii și să schimbe destine. Este un om care dăruiește fericire, creând viață, acolo unde numai speranța a mai rămas.
Publicat in Profil de timișorean
O viata in alb si negru
01 Mai 2003
Cu patru medalii de aur la mondiale, patru titluri naționale la junioare, cinci titluri naționale la senioare, o medalie olimpică, numărul 12 în lume în acest moment și multe alte medalii de altă culoare decât cea aurie, putem spune fără ezitare că, Corina Peptan este un om care și-a găsit drumul în viață. O tânără subțire, aparent fragilă, cu ochi arzători și care vorbește cu o mare pasiune despre subiectul vieții ei: șahul. ªi care are în fața ei un nou campionat, al patrulea anul acesta, și o nouă medalie de câștigat.

O combinație rar întâlnită: o ambiție de fier combinată cu o delicatețe specifică celor solitari. În fața mea se află o tânără de numai 25 de ani, cu un surâs fermecător, cu privirea hotărâtă și cu un curriculum vitae impresionant.
Publicat in Profil de timișorean
Credinþa nu e obligatorie, e o alegere
01 Aprilie 2003
Aștept într-o încăpere pe a cărei ușă scrie, extrem de oficial, „Secretariat”. În afară de tablourile de pe pereți, aproape nimic nu trădează locul în care mă aflu. Mobilă, flori, telefon, fax … Sau poate doar cei trei bărbați aflați în încăpere și care au haine lungi și negre. Până și discuțiile care se poartă sunt cât se poate de lumești. Fac exerciții în minte, cu formula de adresare pe care urmează să o folosesc și cu care am reale probleme: Înalt Prea Sfinția Sa.

Sunt condusă într-un alt corp de clădire, cu încăperi mari și spațioase, emanând o atmosferă de pace și liniște. Aici nu s-ar putea întâmpla nimic rău! Îl găsesc pe Înalt Prea Sfinția Sa, Mitropolitul Banatului așezat, la el la birou.
Publicat in Profil de timișorean
<<1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, >>

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13641624