Bani pentru culte

Consiliul Local Timișoara a aprobat alocarea de sume de bani pentru diverse lucrări de reabilitare sau pentru continuarea lucrărilor către trei parohii din Timișoara.

Parohia Ortodoxa Romana din Mehala

Parohiei Ortodoxe Române din Mehala, str. Avram Iancu nr.14, i s-a aprobat suma de 25.000 RON de la bugetul local pentru continuarea lucrărilor de reabilitare.

Biserica este una din cele mai vechi biserici romanești din Timișoara, dată în folosință în 1936 în prezenta Majestății Sale Carol al II-lea. Din păcate, din 1936 biserica nu a fost supusa nici unor reparații, astfel că timpul și intemperiile au deteriorat imobilul.

Începând cu 2002 au demarat unele reparații constând în schimbarea acoperișului, pictura și fațada, dar din lipsă fondurilor acestea au fost sistate.

Parohia Greco-catolică Sf. Maria Regina Păcii

Suma alocată este de 20.000 RON și este destinată continuării lucrărilor de construcție la Parohia Greco-catolică Sf. Maria Regina Păcii, str. Gh. Doja nr.25A.

Biserica parohiei se afla în construcție din 2001 și a mai primit sprijin financiar din partea Consiliului Local anul trecut, în valoare de 30.000 RON.

Parohia Greco-catolică Sf. Petru și Pavel

Suma de 20.000 RON din bugetul local va fi folosită pentru continuarea lucrărilor de construcție la Parohia Greco-catolică Sf. Petru și Pavel din Timișoara (Parohia V- Mehala), str. Pompiliu Ștefu nr.5.

În 2004 s-a atribuit Episcopiei Greco-catolice din Lugoj un spațiu situat în Timișoara, str. Pompiliu Ștefu nr.5, în folosință gratuită pentru 20 de ani în vederea amenajării unui lăcaș de cult pentru nou înființata Parohie Timișoara V Mehala.

Întrucât spațiul, la data primirii, se afla într-o stare avansată de degradare, costurile pentru transformarea acestuia într-un lăcaș de cult au crescut foarte mult, astfel că în toamna anului trecut lucrările au fost sistate din lipsa fondurilor. Biserica nu a primit nici un fel de subvenții, până acum, de la bugetul local și nici de la Secretariatul de Stat pentru Culte.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 08.04.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13517987