TELPARK prin SMS

Utilizatorii sistemului de parcare TELPARK, au posibilitatea de a plăti staționarea în afară de modalitatea clasică - tichete și abonamente - și prin intermediul telefoniei mobile.

Plata staționarii prin intermediul telefoniei mobile se poate realiza prin trei metode:

a. Pre-pay - plata prin achiziția unei cartele valorice de tip voucher;

b. Pre-pay - plata pentru abonații la telefonia mobilă, prin creditarea utilizatorului cu sume puse la dispoziție de operatorul de telefonie mobilă. În această situație între operatorul de telefonie mobilă și operatorul sistemului de parcare TELPARK, se va încheia un contract;

c. Post-pay - plata care se face lunar în baza facturii emisa de operator, care are la bază situația furnizată de prestatorul acestor servicii, cu care operatorul are încheiat un contract în acest sens.

Utilizatorii care doresc să folosească modalitatea de plata a staționarii prin intermediul telefoniei mobile, au obligația de a se înregistra personal, în prealabil la operator.

În momentul înregistrării, utilizatorul, va primi o parolă și i se va crea un cont în baza de date, pe care îl poate verifica la adresa de internet www.t-park.ro, precum și prin SMS.

Cum funcționează sistemul?

Pentru ca, înregistrarea să fie validă, utilizatorul va trebui să menționeze numele și adresa utilizatorului, numărul mașinii și numărul de telefon folosit pentru aceste operațiuni.

In momentul în care utilizatorul, parchează, va suna la un anumit număr de telefon afișat pe tăblița din apropierea locului parcării, până în momentul în care este decuplat. Pe tăblițe vor fi patru numere de telefon, câte unul pentru fiecare zonă de tarifare (exista trei zone de tarifare) și unul care se folosește pentru a se dezactiva.

În momentul în care a sunat și a fost decuplat, în baza de date se înregistrează operațiunea de parcare. Când dorește să plece, sună la un alt număr de telefon, până în momentul în care este decuplat, care este unic pentru toate zonele tarifare și în acel moment se dezactivează înregistrarea. În situația în care utilizatorul nu se decuplează, acesta va fi taxat cu cel mult valoarea unui tichet universal + 25% din contravaloarea acestuia.

"În toate situațiile folosirii taxării staționării prin intermediul telefoniei mobile utilizatorii trebuie să aibă în mod obligatoriu lipit pe parbriz un autocolant care să indice faptul că, taxarea staționării se face prin această modalitate, în caz contrar se vor aplica sancțiuni." HCL nr. 215/30.05.2006

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13677964