Prețul gigacaloriei

Împreună cu colegul meu, domnul avocat Petre Petrișor, am inițiat în luna noiembrie un proiect de hotărâre prin care solicitam scăderea prețului pe gigacalorie de la valoarea de 1478.000 lei la 1.250.000 lei. Deplin argumentat din punct de vedere legal și economic proiectul nostru venea în special în sprijinul familiilor cu venituri modeste. Pornind de la realitatea din teren care ne arata că anual, sute sau chiar mii de timișoreni renunță la serviciile Colterm-ului e clar că trebuie să găsim o soluție pentru a face aceasta regie competitivă. Costurile regiei nu pot fi scăzute peste noapte. Împrumuturile contractate până în prezent au termene de rambursare ce se întind pe câțiva ani deci e clar că, cel puțin pentru o perioadă costurile vor conține și aceste sume. Singura noastră soluție în acest caz este să procedăm ca alte orașe importante din țară și să umblăm la preț. Consiliul local din Constanța de exemplu a aprobat un preț de 1.075.000 lei pe gigacalorie, deși costurile de producție depășesc 2 milioane. Și în București, Ploiești sau Severin, prețul plătit de consumatori depășește cu foarte puțin suma de 1.000.000 lei.

Desigur, propunerea noastră presupunea un efort financiar din partea primăriei. Consider însă că efortul era acceptabil și pe deplin justificat. Protejam pe de o parte investițiile făcute în această regie iar, pe de alta parte, îi ajutam pe timișoreni să treacă mai ușor peste o iarnă grea. Din păcate propunerea noastră nu a întrunit numărul de voturi necesar coaliția locală de guvernământ având alte priorități. Având în vedere acest aspect nu ne rămâne decât să speram că, municipalitatea va acorda iarna aceasta ajutoare mult mai substanțiale persoanelor cu venituri modeste.

Sugestii legate de activitatea în Consiliul Local Timișoara îmi puteți adresa pe mail la adresa: pascutaadrian@yahoo.com.

Adrian Pășcuță
Consilier local PRM

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13327854