Reamenajarea Parcului Poporului

Propunerea executivului Primăriei Timișoara privind modernizarea Parcului Poporului a fost avizată favorabil în plenul Consiliului Local, din data de 31 octombrie 2006.

Primăria Municipiului Timișoara a întocmit în cursul anului 2003 Studiul de Fezabilitate pentru „Reamenajarea Parcului Poporului”, din Timișoara. Reamenajarea parcului se justifică având în vedere că Parcul Poporului este cel mai vechi parc din Timișoara, iar ultima reamenajare a fost realizată în anul 1983. Pe parcursul celor 21 de ani, aleile din parc s-au distrus, iluminatul este insuficient, rondourile cu flori și grupurile de hortensii au dispărut, vegetația este îmbătrânită, gardul de împrejmuire este deteriorat (în unele zone fiind un real pericol de prăbușire), cascada cu bazinul de apă nu sunt finalizate.

Având în vedere faptul că finanțarea obiectivului se va face din bugetul local, executivul a propus Comisiilor de specialitate ale Consiliului Local Timișoara aprobarea Studiului de Fezabilitate „Reamenajarea Parcului Poporului”.

Despre parc

Parcul Poporului este cel mai vechi parc al Timișoarei, situat la limită estică a brâului de parcuri din jurul canalului Bega, spre cartierul Fabric. Extinderea Timișoarei în afara cetății și legătura mai fermă cu așezările din jurul cetății au loc la jumătatea secolului al XIX-lea. Astfel, în jurul anului 1858, guvernatorul Timișoarei, Cronin Cromberg, a dispus plantarea de arbori și realizarea într-o primă formă a parcului ce făcea legătura cu cartierul Fabric, în prezent Parcul Poporului. Denumirea sa, de-a lungul timpului a fost: Parcul Coronini, Stadt Parc, Regina Maria, Tineretului.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 06.08.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13851838