Impozitele bat pasul pe loc în 2009

Vor fi acordate scutiri pentru persoane defavorizate, precum și pentru unele lucrări care se efectuează la locuințe. Se lucrează în prezent la fundamentarea bugetului local pe 2009, care va fi aprobat de Consiliul Local. Stabilirea cifrelor de buget se va face strict pe criterii de eficientizare a activității și sporirea surselor extrabugetare de venit. Acest lucru nu înseamnă că vor crește taxele și impozitele locale în anul 2009. Acestea au fost deja votate în luna aprilie, prin Hotărârea de Consiliu Local 182/22.04.2008. Impozitele pe clădiri, terenuri și mijloacele de transport vor fi anul viitor aproximativ la același nivel cu acelea din acest an.

Facilități pentru lucrări

Se vor păstra și anumite scutiri, cum e cea acordată pentru lucrări la locuința de domiciliu: înlocuire tâmplărie exterioară la clădiri cu tâmplărie geam termopan, înlocuire acoperișuri tip terasă cu acoperișuri tip șarpantă sau refacerea acoperișurilor vechi tip șarpantă, izolații termice și hidro la fațade și terasele imobilelor, refacerea fațadelor imobilelor (îndepărtarea placajelor care se desprind de pe fațade și înlocuirea cu alte placaje noi, fie îndepărtarea completă a placajelor și astuparea rosturilor cu spumă, retencuire, zugrăvire, alte soluții tehnice). Scutirea de sută la sută se acordă pentru lucrări care se realizează în anul 2009, scutirea fiind tot pentru impozitul la locuința de domiciliu pentru anul 2009.

Scutiri persoane defavorizate

Se vor acorda și anul viitor o serie de scutiri pentru persoane defavorizate, care au venituri scăzute și pentru care plata impozitului pentru locuință este dificilă. Persoanele care trăiesc din diferite ajutoare guvernamentale, familii cu mulți copii, care beneficiază de Legea venitului minim garantat, vor fi, ca în fiecare an, scutite de plata impozitului pentru locuința de domiciliu. Acordarea acestor facilități se face în baza actelor pe care aceste persoane le depun la sediul primăriei în vederea obținerii scutirii la plată.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13337425