Cetățeni de Onoare
La propunerea pri­marului Gheorghe Ciuhandu, Con­siliul Local a votat acordarea a trei noi titluri de Cetățeni de Onoare ai municipiului unor personalități bine­cunoscute: Rolf Maruhn, Dan Bedros, iar post-mortem sculptorului Peter Jecza.
În cei cinci ani de misiune consulară la Timișoara, Rolf Maruhn a contribuit la stabilirea unor relații de colaborare între diferiți parteneri timișoreni și germani, în toate domeniile vieții economice, sociale și culturale.
A avut un rol deosebit în atragerea de fonduri pentru Piața de Gros și reabilitarea cartierelor istorice, în inițierea de proiecte culturale cum este Bega Bulevard și diverse schimburi culturale.
Dan Bedros, președinte director ge­neral al Alcatel Network Systems, a făcut parte din colectivul care a construit MECIPT - 1, a contribuit, în cadrul I.T.C., la realizarea robotului industrial REMT - 1, a construit, în cadrul Alcatel, prima centrală telefonică digitală din țara noastră, iar Alcatel împreună cu Orange au realizat prima implementare a serviciului 3G/UMTS din Europa Centrală și de Est, considerată la CERF 2002 performanța anului 2002. Este deținător a numeroase și prestigioase premii și titluri.
Sculptorul Peter Jecza a fost autorul mai multor lucrări de artă monumentală în România și în lume.
Opera sa cuprinde peste 700 de lucrări în material definitiv, în spe­cial bronz. A expus în galerii din întreaga lume înregistrând peste 40 de expoziții personale, mul­tiple participări de grup și in­ternaționale.
A fost prezent în colecții private și muzee din România și străinătate.
A fost distins cu premii și medalii naționale și internaționale.
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13397314