Mai multe străzi au fost botezate
Mai multe tronsoane noi au primit numele unor personalități.
Consiliul Local a aprobat noile denumiri pentru câteva străzi fără nume din municipiu.
Astfel, în zona Ghiroda, Tronsonul 1 va purta numele fostului tenor Dorin Teodorescu. Este o stradă nouă, per­pendiculară pe Calea Ghirodei (fosta str. I). Născut în 1943 la Timișoara, regretatul tenor a primit și titlul de Cetățean de Onoare al orașului.
Tot în zona Ghiroda Tronsonul 2 va deveni strada Vasile Georgevici.
Strada este perpendiculară pe str.A. Bacalbașa nr. 16-18A și va primi numele preotului militar timișorean, participant la războiul anti Napoleon.
În zona Ghiroda Tronsonul 3 va fi strada Aurel Buteanu. Este o stradă nouă, perpendiculară pe str. N. Andreescu în dreptul nr. 50. Dr. Aurel Buteanu a fost diplomat, jurnalist, animator cultural și om politic din prima generație de după Unire.
În zona Piața Timișoara 700, Tronsonul 4, care nu are nume, va deveni strada Nikolaus Berwanger.
Este o stradă care leagă C. Brediceanu cu Gh. Lazăr și primește numele creatorului publicației Neue Banater Zeitung, jurnalist cu notorietate în România și Germania.
În zona centrală Tronsonul 5 se va numi strada Carol Robert de Anjou. Este o stradă pietonală care face legătura între str. Coriolan Brediceanu și str. Eugeniu de Savoya.
Va purta numele celui care a dat Timișoarei statutul de capitală regală europeană.
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13409245