Reabilitarea străzii Văcărescu
Va fi modernizată artera rutieră pe tronsonul cuprins între bd-ul Regele Carol I și bd-ul 16 Decembrie 1989.
Având în vedere importanța istorică și economică a zonei, precum și dezvoltarea sa, Consiliul Local al Municipiului Timișoara a dat aviz favorabil pentru reabilitarea străzii Văcărescu.
Vor fi avute în vedere câteva o­biective: îmbunătățirea infrastruc­turii tehnico-edilitare a zonei; îmbu­nătățirea infrastructurii dru­mului; crearea de locuri de parcare; des­con­gestionarea și fluidizarea cir­culației auto și pietonale; rezolvarea traficului în cele două intersecții: str. Văcărescu cu bd. Regele Carol și str. Văcărescu cu bd. 16 Decembrie.
Strada Văcărescu va fi prevăzută cu două sensuri de circulație auto; rețele tehnico-edilitare noi (apă, termoficare, gaz, telefonie, electrice, iluminat public, hidranți); piste pentru bicicliști și trotuare; 200 locuri de parcare auto, parcare cu rastel pentru biciclete; cor­puri de iluminat public; spații verzi; mobilier urban; sistem de spălare a carosabilului și irigare a spațiului verde.
Obiectivul de investiții este cuprins în cadrul programului de reabilitare a Cartierului Iosefin, iar valoarea sa este de 6200,37 mii lei, respectiv 1465,21 mii euro.
Reabilitarea zonei Piața Iosefin constituie un obiectiv prioritar, de aceea este necesară reamenajarea străzii Văcărescu în totalitate, ca un pas important în asanarea zonei și punerea în valoare a zonei istorice.
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 06.08.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13851813