S-a semnat Acordul de înfrățire cu Nottingham
Timișoara va colabora cu orașul britanic în domeniile: economic, cultural, universitar și al urbanismului.
La data de 29 octombrie 2009, în sala de consiliu a Primăriei Municipi­ului Timișoara a fost semnat Acordul de înfrățire dintre Timișoara și No­ttingham.
Anul trecut, la data de 7 octombrie, a fost semnat la Nottingham un Acord de cooperare între orașele partenere Timișoara și Nottingham, fiind prezentă o delegație a Timișoarei. 
Prin documentul semnat de primarul Gheorghe Ciuhandu și liderul Consiliului Local Nottingham, Jon Collins, ambele părți s-au angajat să colaboreze prin împărtășirea de experiențe și bune practici în domeniul dezvoltării urbane și prin colaborare cu Camera de Comerț și alte organizații importante în vederea identificării oportunităților de comerț și investiții, să lucreze împreună pentru a dezvolta un Plan de Acțiune cu obiective și date clare.
Acordul vizează colaborarea eco­nomică, cea dintre universități, în do­meniul urbanismului și al culturii.
În 28 octombrie 2009, Consiliul Local Timișoara a aprobat înfrățirea, iar a doua zi Acordul a fost semnat la Timișoara de către primarul Gheorghe Ciuhandu și de Alan Clark, consilier municipal responsabil cu relațiile internaționale ale Consiliului din Nottingham, în prezența ambasadorului Marii Britanii la București, Excelența Sa Robin Barnett și a unei delegații a orașului bri­­­­tanic, formată din reprezentanți ai ad­ministrației municipale și ai mediului eco­nomic.
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13641566