Munca în folosul comunității
Cei care au comis contravenții vor presta activități la spații verzi, salubritate și drumuri.
Contravenienții obligați de instanța de judecată printr-o hotărâre defi­nitivă la prestarea unei activități în folosul comunității vor desfășura acti­vitățile în domeniul serviciilor pu­blice în locurile stabilite printr-o nouă hotărâre de consiliu local.
În domeniul spațiilor verzi activi­tatea în folosul comunității se va desfășura în parcurile și scuarurile din Timișoara prin S.C. Horticultura S.A., precum și în pepinierele și serele societății.
În domeniul salubrizării, acti­vitatea se va desfășura pe străzi, acos­tamente, malul canalului Bega, te­renuri virane, platforme prin S.C. Retim Ecologic Service S.A., iar în domeniul construcțiilor, munca va fi prestată prin S.C. Drumuri Muni­cipale S.A..
Prin Legea nr. 293 din 28 septem­brie 2009 s-au modificat vechile reglementări.
Acum, se prevede că: „În cazul în care contravenientul, citat de instanță, nu a achitat amenda în termenul prevăzut, instanța procedează la înlocuirea amenzii cu sancțiunea prestării unei activități în folosul comunității pe o durată maximă de 50 ore, iar pentru minori începând cu vârsta de 16 ani, de 25 ore”.
Până la apariția acestor modificări, instanțele de judecată respingeau, de regulă, cererile de înlocuire a sancțiunii amenzii cu sancțiunea prestării unei activități în folosul comunității, deoarece era nevoie de acordul contravenientului.
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13677771