Un nou proiect urbanistic pentru municipiu
Consiliul Consultativ de Cartier din zona Soarelui a cerut asistență, iar această zonă a fost propusă spre analiză specialiștilor italieni.
S-a aprobat proiectul de colaborare dintre Direcția Urbanism a Primăriei Municipiului Timișoara și Direcția Urbanism a Primăriei Municipiului Faenza pentru elaborarea unui proiect urbanistic privind Zona Stadionului - Cartierul Soarelui.
Colaborarea dintre orașele înfrățite Timișoara și Faenza este una de lungă durată și cuprinde numeroase proiecte.
 
La începutul anului 2009 au avut loc întâlniri între primarul Gheorghe Ciuhandu și primarul municipiului Faenza, Claudio Casadio, pe problematici de urbanism și amenajarea teritoriului. Se va colabora pentru: studii preliminare de specialitate, ateliere de lucru, schimb de experiență. Delegația italiană a lucrat împreună cu specialiștii din Direcția de Urbanism Timișoara în perioada 28.06.2009 - 02.07.2009 la realizarea unei strategii privind rezolvarea anumitor proiecte cheie din oraș.
Intrucât Consiliul Consultativ de Cartier din zona Soarelui a cerut asistență, această zonă a fost propusă spre analiză specialiștilor italieni, care și-au oferit suportul gratuit.
Obiective: elaborarea unui proiect urbanistic privind zona stadionului din cartierul Soarelui din Timișoara, realizarea unui schimb de experiență între cele două echipe.
Rezultate așteptate: finalizarea proiectului din zona stadionului sub formă de planuri, reprezentarea grafică a proiectului, realizarea de ateliere de lucru cu cele două echipe, prezentarea rezultatelor în cadrul unei conferințe de urbanism, integrarea rezultatelor acestui proiect în viitorul plan Urbanistic General al Municipiului Timișoara.
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13677612