Noi investiții în Polonă

La sfârșitul anului trecut con­silierii locali au aprobat o serie de studii de fezabilitate pentru viitoare investiții. Vor fi amenajate noi sisteme rutiere, cu drumuri, trotuare și parcări

Astfel, a fost aprobat studiul de fezabilitate pentru amenajări în zona Polonă, tronsonul fiind zona de locuințe din spatele blocurilor.

Astfel, pe partea stângă (sensul de mers Timișoara - Utvin) a străzii Polonă, se va amenaja (în zona cuprinsă între blocul de locuințe nr. 2, bl. Z, sc. A și blocul 8), un nou sistem rutier, cu trotuare și parcări. Pe partea dreaptă (sensul de mers Timișoara - Utvin) a străzii Polonă, se va amenaja (în zona cuprinsă între blocul de locuințe nr. 4 și blocul nr. 3, sc. B), un nou sistem rutier, cu trotuare și parcări.

Acum, zona nu are o structură rutieră de drum. Nu există o de­limitare a trotuarelor, partea caro­sabilă fiind la același nivel pe întreaga lățime între fronturile clădite, iar în situația unor ploi străzile devin impracticabile.

Canalizarea a fost realizată, la nivel de canal colector, dar nu au fost prevăzute guri de scurgere pentru stradă. Din aceste considerente, este necesară realizarea sistemului rutier în această zonă de locuințe pentru îmbunătățirea accesului rutier și pietonal în zonă.

Valoarea totală (inclusiv TVA) a investiției este estimată, conform la 2.285.521 lei (cu TVA), respectiv 539.802 euro. Durata de realizare a lucrărilor este estimată la 5 luni.

A fost aprobată realizarea studiul de fezabilitate pentru modernizare și extindere Calea Torontalului, în vederea accesării de finanțări europene, valoarea investiției fiind de 19.005,145 mii lei, reprezentând 4.510,322 mii euro, conform devizului general.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13327752