Centru Intermodal Regional de Transport Marfă
Timișoara optează pentru realizarea Centrului la Remetea Mare și susține proiectul Consiliului Județean Timiș.
Consiliul Județean Timiș are un “Studiu de fezabilitate Centru Inter­modal Regional de Transport Marfă Timișoara”, finanțat prin Programul de Vecinătate România-Serbia Phare CBC 2006.
Valoarea totală este de 324.694.786 lei, respectiv 76.479.752 euro (T.V.A. exclus).
Centre regionale de anvergură similară se află doar la Budapesta și Zagreb.
Centrul Regional Intermodal de Transport va deservi, practic, Timișoara, deoarece concentrează majoritatea activităților economice ale vestului Ro­mâniei.
CJT a analizat cinci locații posibile: Orțișoara, Carani, Giarmata, Cernăteaz Nord și Recaș, optând pentru Recaș.
Comisia de Circulație de la nivelul Timișoarei a considerat ca optimă Remetea Mare.
CJT a aprobat Studiul de Fezabilitate, manifestând însă disponibilitatea de a lua în considerare varianta Remetea Mare ca soluție alternativă, pe baza unei analize, fapt pentru care s-a făcut un studiu de fezabilitate, aprobat de Consiliul Local Timișoara, care prezintă avantajele locației pentru Remetea Mare și dezavantajele de la Recaș.
Amplasarea Centrului Intermodal Regional de Transport Marfă în apro­pierea comunei Remetea Mare este cea mai potrivită, deoarece se află la o distanță de cca. 5 km față de Timișoara și permite accesul direct la trei căi de comunicație (rutier, feroviar și aerian) cu posibilitatea de co­nectare și la căi navigabile, canalul Bega situându-se în apropiere, precum și la punctul de descărcare spre municipiu de pe autostrada Timișoara – Arad, fiind aproape și de Aeroportul Internațional Traian Vuia.
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13399118