Decernarea titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Timișoara
Consiliului Local Timișoara a aprobat, în ședința de plen din data de 18 decembrie, acordarea titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Timișoara domnilor Ilie Stepan și Tiberiu Guban, pentru întreaga activitate care a adus beneficii importante Timișoarei.

Ilie Stepan s-a născut la 24 noiembrie 1953 la Caransebeș și a urmat cursuri de ghitară clasică încă de la vârsta de 10 ani, dar aprofundează singur teoria muzicii.

La începutul anilor 70 înființează grupul "Pro Musica", cu care de-a lungul timpului primește Premiul pentru cel mai bun grup, Premiul de popularitate la Festivalul Național Primăvara baladelor - 1974, Premiul revistelor Amfiteatru și Viața Studențească, la Festivalul Național al Artei Studențești - pentru opera folk "Creanga de cireș " -1974, Premiul revistei Flacăra; Stilul acestei perioade este un folk cu accente simfonice.

În finalul lui decembrie 1989 compune piesa "Timișoara", pe versurile lui Marian Odangiu, piesa care este Imnul Revoluției Române de la Timișoara. În 1990 piesa Timișoara este editată pe single în versiune română și engleză de casele de discuri "Freack Weber" din Viena și respectiv "Virgin" din Marea Britanie.

S-a remarcat prin aportul la menținerea și perpetuarea spiritului mișcării revoluționare din 1989 până în prezent și prin promovarea culturii timișorene.

Domnul Tiberiu Guban, fiul celui care avea să impună marca Guban în lume (Blazius Guban), deține peste 20 de brevete de invenții și inovații, între care cea mai revoluționară este considerată a fi pielea artificială, ce avea să revoluționeze, în anii 50, la lansarea ei inițială, industria producătoare de pantofi, genți, produse pentru uzul gospodăresc, fiind considerată o minune a domeniului.

Tiberiu Guban s-a născut în 18 octombrie 1923, la Oradea și a urmat cursurile Facultății de Chimie Industrială între anii 1949 - 1953. În anul 1956 lansează pe piața de pielărie artificială faimoasa piele de șarpe și cea de crocodil. A urmat colaborarea cu Uzinele Dacia și fabricile de tractoare.

Tiberiu Guban, fiul celui care a pus bazele fabricii Guban, are la activ numeroase brevete de invenții  și adaugă astfel, Guban,  în lista numelor sonore care au făcut faima orașului nostru.

De asemenea, Gala Premiilor de Excelență pentru anul 2012 a continuat marți, 18 decembrie, fiind rândul celor mai active organizații non-guvernamentale care prin activitatea lor au onorat “Anul European al Îmbătrânirii Active” precum și a acelora care au desfășurat  activități dedicate tinerilor:

Federația Caritas a Diecezei Timișoara
Serviciul de Ajutor Maltez
Asociația Seniorilor
Fundația Culturală Artmedia
Organizația Studenților din Universitatea de Vest

Au fost premiate cele mai de succes companii care activează în Timișoara, care s-au remarcat prin investiții și crearea de noi locuri de muncă:

SCAquatim SA
S.C. Lidl Discount S.R.L.
S.C. Hornbach S.R.L.


Biroul Relații Publice

foto 1
foto 2
foto 3
foto 4


 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13641315