Rezultate de excepție la teatrele municipalității
Atât Teatrul German de Stat cât și Teatrul Maghiar de Stat “Csiky Gergely” au fost onorate cu cele mai înalte distincții din domeniul teatral, de către UNITER. Ambele instituții de cultură se află în subordinea Consiliului Local Timișoara.
De Ziua Timișoarei, cele două teatre vor fi onorate în plenul festiv al Consiliului Local Timișoara.
Spectacolul Shaking Shakespeare, premiera cu numărul 400 a Teatrului German de Stat din Timișoara, este piesa cu cea mai bună scenografie a anului trecut. Uniunea Teatrală din România (UNITER) a decernat premiile aferente creației teatrale din România a anului 2010, iar printre câștigători se numără și scenograful Dragoș Buhagiar, unul dintre cei mai importanți scenografi din România, laureat a numeroase premii. Producția Teatrului German de Stat din Timișoara Shaking Shakespeare, de Lia Bugnar, în regia lui Radu Alexandru Nica, este prima colaborare a cunoscutului scenograf cu o scenă timișoreană.
Shaking Shakespeare este un spectacol ieșit din tiparele obișnuite, este o pastorală tragico-comică-istorică realizată de Lia Bugnar pornind de la mai multe texte shakespeariene. Scopul acestui spectacol este de a face textul lui Shakespeare accesibil tinerilor, iar povestea urmărește tema păcatelor originare într-un dialog Shakesperare - actori. Regia spectacolului aparține lui Radu Alexandru Nica. Din distribuție fac parte Olga Torok, în rolul Ofeliei, Peter Papakostidis din Germania - în Hamlet, Dirk Linke, tot din Germania - ca Macbeth, Antonio și Othello.Excelență și la Teatrul Maghiar

La ediția din anul 2010 a premiilor Uniunii Teatrale din România (UNITER), spectacolul Teatrului Maghiar de Stat “Csiky Gergely” din Timișoara Rosencrantz și Guildenstern sunt morți de Tom Stoppard, în regia lui Victor Ioan Frunză, a obținut premiul pentru cel mai bun spectacol al anului 2009, după ce a fost nominalizat la 3 categorii: cel mai bun spectacol, cel mai bun regizor - Victor Ioan Frunză și cea mai bună scenografie - Adriana Grand.
Tragicomedia “Rosencrantz și Guildenstern sunt morți” aduce în prim plan două personaje minore din piesa lui William Shakespeare, “Hamlet”. Aceștia apar pe scenă aici, atunci când sunt în culise în piesa shakespeariană și îi are ca protagoniști pe Katona László, Balázs Attila și Bandi András Zsolt. Textul este asimilat teatrului de avangardă, amprentat de omenia caldă care este semnul distinctiv al autorului.
Juriul care a ales câștigătorii a fost alcătuit din criticii de teatru Marina Constantinescu și Florica Ichim, actrița Valeria Seciu, regizorul Cornel Todea și scenograful Mihai Mădescu. Premiul a fost ridicat de Balázs Attila, directorul Teatrului Maghiar de Stat “Csiky Gergely” din Timișoara.
Uniunea Teatrală din România (UNITER) acordă de 19 ani premii pentru cele mai apreciate creații din peisajul teatral românesc. Acest premiu răsplătește din punct de vedere profesional munca echipelor Teatrului Maghiar de Stat “Csiky Gergely” din Timișoara și a Teatrului German de Stat din Timișoara, dovedind calitatea actului cultural desfășurat de această instituție.
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13677768