Două noi nominalizări la premii pentru portalul Primăriei și rețeaua de infochioșcuri
Primăria Timișoara a fost nominalizată unul din cele mai cunoscute concursuri internaționale (Stockholm Challenge) de proiecte IT, la secțiunea e-government cu două sisteme: portal și info-kiosk. Municipalitatea timișoreană a fost singura instituție care a fost acceptată cu două proiecte. 

Portalul municipal al Timișoarei constă din mai multe aplicații on-line care au scopul de a crea noi mijloace de informare eficiente pentru cetățeni, care să furnizeze informații despre activitățile administrației locale. Informațiile sunt furnizate gratuit. Portalul cuprinde o arhivă de informații utile despre Timișoara, destinate timișorenilor, turiștilor și oamenilor de afaceri. De asemenea, cuprinde și formulare on –line, sugestii și reclamații care pot fi completate on-line și care apoi sunt rutate prin intranet-ul primăriei.

Cealaltă aplicație care a fost acceptată în concurs este sistemul de infochioșcuri.
În anul 2001, Primăria Timișoara a introdus în premieră în România așa numitele "infochioșcuri" folosind soluția Kiosk.connect dezvoltată de firma QCT Connect. Acestea, sunt de fapt calculatoare situate în diferite locuri ale Timișoarei și care pot fi folosite într-un mod foarte simplu și gratuit. Sistemul dat în exploatare pentru Primăria Timișoara oferă informații publice din bazele de date ale acestei instituții. Astfel, prin simpla atingere a ecranului, poți accesa informații despre principalele instituții din oraș, poți studia ghidul turistic al Timișoarei sau modul de organizare al regiilor autonome. De asemenea, infochișcurile oferă o documentație completă în ceea ce privește diverse probleme, cum ar fi construirea unui garaj sau plata taxelor sau a impozitelor. Cetățenii pot adresa întrebări primarului, viceprimarilor și celor patru direcții din Primărie.

Ideea acestui concurs (Stockholm Challenge) a apărut în 1993 când Suedia a aderat la Uniunea Europeană, iar Primăria din Stockholm a vrut să găsească un mijloc prin care celelalte orașe europene să cunoască orașul Stockholm. Þinând cont că în orașul suedez exista deja o puternică industrie de IT, ideea a apărut de la sine: un concurs în care celelalte orașe europene să se întreacă în proiecte în domeniul IT, la 6 categorii: e-government, cultură, sănătate, educație, mediu și e-business. În timp, concursul s-a extins către orașe din întreaga lume.

Din momentul inițierii concursului și până în prezent au participat peste 2.500 de proiecte IT, din toată lumea. De exemplu, anul trecut au participat aproape 600 de proiecte din 78 de țări.

Juriul este format din 31 de experți internaționali, reprezentând toate continentele. Finaliștii concursului vor fi dați publicității în 20 ianuarie 2004, ceremonia de acordare a premiilor fiind în 13 mai 2004. 

Informații suplimentare se pot afla accesând:
http://www.challenge.stockholm.se
http://www.challenge.stockholm.se/search_project_index.html  

În ideea debirocratizării actului administrativ și pentru fluidizarea activității din Primărie, au fost achiziționate 90 de calculatoare. Acestea au fost repartizate la toate direcțiile din Primărie.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13640233