Secțiunea Forum
In antichitate, mai precis în Roma și Grecia antică, forumul era acel loc în care cetățenii purtau discuții libere, legate de bunul mers al cetății. Discuțiile nu erau îngrădite, decât de bunul simț, iar oratoria era o meserie apreciată și temută. In zilele noastre, mare parte din misiunea forumului – aceea de a transmite informații – a fost luată de mass-media, scrisă și vizuală, dar oricât de sofisticate sunt mijloacele mass-media “strângerea” la un loc a mai multor oameni și purtarea unui dialog comun pe probleme de interes nu este posibilă sau nu este decât în mică măsură posibilă.

O dată cu apariția Internetului, ideea de forum – ca spațiu liber pentru discuții între cetățeni – a căpătat o nouă formă, mult mai apropiată de ideea de forum existentă în democrațiile antichității, datorată facilităților oferite de Internet.

Care sunt acestea?

– comunicarea în timp real cu partenerii de discuții, dar în același timp posibilitatea de a consulta discuțiile purtate în lipsă;

– egalitatea între partenerii de discuții;

– neîngrădirea accesului la informațiile publice și la exprimarea opiniei;

– posibilitatea participării la discuții indiferent de locul în care sunt partenerii: acasă, la serviciu, în oraș sau în afara orașului;

– posibilitatea de a participa la mai multe discuții concomitent.

In cadrul Portalului Primăriei Municipiului Timișoara a fost creată secțiunea Forum, secțiune în care cetățenii municipiului, funcționarii administrației locale și aleșii locali, pot schimba informații și discuta, pot într-un cuvânt dialoga neîngrădiți de timp și spațiu.

Sigur, forumul online sau fizic nu poate acoperi toate nevoile de comunicare a oamenilor și nu poate înlocui rezolvarea problemelor cetățenești sau personale, dar poate mijloci sau ușura rezolvarea lor. In acest sens trebuie evidențiată discuția ce are ca subiect fluidizarea circulației în Complexul Studențesc, discuție citată și în ședința Consiliului Local.

Forumul este împărțit pe categorii de discuții, în fiecare categorie regăsindu-se mai multe forumuri având teme comune de discuții:

1. Sugestii și observații, conține forumuri în care se pot scrie, așa cum arată și titlul, sugestii pentru îmbunătățirea activităților desfășurate de Primăria municipiului sau observații legate de desfășurarea lor.

2. Proiecte informatice municipale, conține forumuri împărțite pe principalele proiecte și servicii municipale informatice: infokiscuri, taxe și impozite online și portal. Din aceste forumuri se pot afla noutăți cu privire la aceste proiecte și se pot pune întrebări legate de facilitățile acestora.

3. Discuții libere, forumuri destinate discuțiilor pe diverse teme: sport, cultură, activități sociale și altele.

4. Pe lângă aceste categorii există și un forum de Anunțuri în care se pot citi ultimele noutăți de pe portal și un forum de Resurse, adrese ale unor instituții publice din România sau străinătate.

In timp ce citirea mesajelor din forum este liberă pentru toată lumea, scrierea mesajelor - deci participarea la discuțiile din forum - necesită înscrierea ca utilizator. La înscriere trebuie completat un formular unde obligatoriu trebuie scrisă o adresa de email validă - la care vor fi trimise eventualele mesaje informative - un nume - numit nume de utilizator - și o parolă. Restul câmpurilor din formular sunt opționale. Forumul permite să se răspundă la un mesaj existent, să se inițieze o nouă discuție, să se creeze un chestionar, să se adauge imagini sau link-uri către alte discuții sau pagini web.

Identitatea persoanelor participante la discuțiile din forum poate fi publică, prin precizarea datelor personale în formularul de înscriere, sau anonimă, prin necompletarea câmpurilor opționale din formularul de înscriere.

Scrierea unui mesaj este ușoară, aplicația oferind o interfață intuitivă, prietenoasă cu butoane și texte explicite. Toate mesajele, textele explicative și ajutătoare sunt în limba română. Forumul are și o secțiune în care sunt oferite răspunsuri la cele mai uzuale întrebări.

Discuțiile sunt moderate de membrii Grupului de moderatori.

Vă așteptăm pe www.primariatm.ro, la secțiunea forum.


Daniel Tanasie

> Webmaster www.primariatm.ro

> webmaster@primariatm.ro

> QCT Connect SRL Timisoara

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13662434