Amplasare a cablurilor în subteran

La Primăria Municipiului Timișoara, a avut loc cea de-a treia întâlnire a reprezentanților Executivului Primăriei cu reprezentanții firmelor care au ca obiect de activitate transmisii de date și transmisii de voce.

Pe ordinea de zi au existat trei puncte. S-a discutat despre modul și modelul de inscripționare al stâlpilor amplasați pe domeniul public și s-a hotărât ca toți operatorii să utilizeze inscripționarea stâlpilor cu elemente de siguranță conform HG 971 - 2006, respectând modelul propus de Enel Electrica din atașament.

Fiecare operator va trebui să in­scrip­ționeze pe acest șablon nu­mele companiei respective. S-a mai hotărât identificarea cablurilor cu etichete vizibile, astfel încât să se poată marca rețelele la colț și la 200m, cu însemnele specifice fiecărei companii, respectând următoarele culori: Vodafone - roșu, Orange - portocaliu, Enel Electrica - galben, Romtelecom - albastru, Atlastelecom, UPS, RDS, RCS - alb cu sigla firmei respective.

Mostrele cu însemnele specifice fiecărui operator trebuie depuse la Primărie până în data de 17 aprilie, la camera 212, la Serviciul Energetic.

Punctul trei de pe ordinea de zi a stabilit împărțirea orașului pe zone de acțiune, în ceea ce privește inventarierea stâlpilor și identificarea cablurilor. Se va începe din zona Cetate și se va continua radial în tot municipiul.

Prima etapă se va desfășura în 15 zone din oraș: Cetate, Iosefin, Elisabetin, Odobescu, Campus Univer­sitar, Fabric, Badea Cârțan, Tipografilor, Kogălniceanu, Antene, Circumvalațiunii, Mircea cel Bătrân, Blașcovici, Gara de Nord, Stadion.

Municipalitatea avertizează com­paniile care nu au fost prezente la această întâlnire și care nu au autorizație și nici avize de amplasament ale cablurilor pe stâlpi, să intre în legalitate urgent!

Se vor lua măsuri drastice împotriva operatorilor firmelor de transmisii date și voce, care au cablurile amplasate ilegal, și se va trece la tăierea acestora, fără somație. Firmele care nu repectă legea, pot începe demersurile cât mai repede, în vederea obținerii avizelor pentru amplasarea rețelelor în subteran. S-a stabilit o primă întâlnire de lucru în teren, cu toți operatorii firmelor de transmisii date și voce, vineri, 24 aprilie, la ora 9, în fața City Business Centre din Piața 700. La această întâlnire sunt invitați să participe și operatorii neidentificați până acum. În vederea obținerii de soluții pentru amplasarea cablurilor în subteran, Primăria Timișoara a cerut sprijinul orașelor din rețeaua Eurocities.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13409971