Curățenia Generală de Primăvară
Asigurarea și păstrarea curățeniei și ordinii pe teritoriul localităților, buna gospodărire și respectarea normelor de igienă, constituie o obligație fundamentală a autorităților administrației publice locale, instituțiilor publice, agenților economici și altor persoane juridice, precum și a cetățenilor. În vederea îndeplinirii acestei obligații, Primăria Municipiului Timișoara, organizează în luna martie 2012, Acțiunea Ecologică de Curățenie Generală de Primăvară care se va desfășura în două etape, astfel:

Etapa I: 19-25 martie 2012, în cartierele și zonele din partea de nord a municipiului față de Canalul Bega;

Etapa II: 26 martie- 01 aprilie 2012, în cartierele și zonele din partea de sud a municipiului față de Canalul Bega.

În cadrul acțiunii se colectează numai obiecte de uz casnic și gospodăresc și deșeuri vegetale rezultate din curățirea arborilor plantați pe aliniamentele stradale și a spațiilor verzi din jurul imobilelor. Cetățenii sunt rugați să depună în ordine la bordura carosabilului, fără a împiedica circulația, deșeurile și obiectele ce se colectează în cadrul acestei acțiuni, până cel târziu cu o zi înainte de ziua în care este programată colectarea în zonele și cartierele în care locuiesc.

De asemenea, rugăm cetățenii ca resturile provenite din tăieri de corecție (ramuri) să fie tăiate la dimensiuni de maxim 1 metru și legate în snopi pentru a facilita colectarea acestora.

În această acțiune nu se colectează deșeuri din amenajări interioare (moloz) și deșeuri din curățirea pivnițelor și podurilor (praf de cărbune, țigle, cărămizi, faianță și gresie sparte).

Deșeurile rezultate din reparații și amenajări interioare, în cantități de sub 1 mc,  precum și deșeurile de echipamente electrice și electronice – DEEE, se preiau gratuit de la populație prin punctele de colectare-preluare situate la următoarele adrese:
-    Al. Avram Imbroane, Nr.70;
-    Calea Torontalului, Nr.94;
-    Str. Energiei, Nr.3;
-    Calea Moșniței, Nr.2.

Programul de funcționare al punctelor de preluare-colectare de mai sus este zilnic între orele 08.00-20.00, cu excepția zilei de duminică, pe baza actului de identitate.

Dacă aveți deșeuri din amenajări interioare și din curățenia pivnițelor și podurilor în cantități mai mari de 1 mc, puteți solicita pe bază de comandă, containere de la  S.C. RETIM S.A., str. Oituz nr. 3A sau la telefoanele:0256/499537 sau 0256/220064.

Având în vedere că operatorul de servicii publice de salubrizare S.C. RETIM ECOLOGIC SERVICE S.A.  a amplasat în municipiul Timișoara 23 de recipiente sub formă de clopot, destinate colectării deșeurilor din sticlă (albă și/sau colorată), rugăm cetățenii să depună  aceste deșeuri în containere și să îndepărteze toate resturile de alimente din sticlă și borcane înainte de a le depune în containere. Aceste containere au fost amplasate în apropierea complexelor comerciale, în parcările complexelor comerciale REAL, precum și în stațiile mijloacelor de transport în comun cu trafic intens din cartierele orașului.

Proprietarii imobilelor în fața cărora se găsesc deșeuri, după ce pe strada respectivă s-au efectuat lucrările de colectare a deșeurilor întră sub incidența Legii nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor putând fi sancționați contravențional cu amendă cuprinsă între 1.000-2.000 lei.

Pentru desfășurarea în bune condiții a acestei acțiuni ecologice de curățenie, solicităm sprijinul tuturor cetățenilor, agenților economici și a instituțiilor publice de a respecta graficele de colectare a deșeurilor în perioada campaniei.

Pentru informații, cetățenii pot consulta pagina de internet a Primăriei www.primariatm.ro  și pagina de internet a operatorului www.retim.ro.


VICEPRIMAR,
ADRIAN ORZA


Anexa 1
Anexa 2
Anexa 3


 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13409416