Două decenii de colaborare
În acest an se împlinesc 20 de ani de la înfrățirea dintre Muncipiul Timișoara și orașul Karlsruhe din Germania. Cu prilejul aniversării, administrația locală a Timișoarei invită toți cetățenii orașului de pe Bega să participe la evenimentele care vor încununa două decenii de fructuoasă colaborare.

Vă așteptăm în următoarele locații:

-Infocentrul Turistic (11-13 mai): Expoziție fotografică cu imagini din Karlsruhe; Toți vizitatorii vor primi materiale informative despre înfrățire și orașul german.

-Str. Alba Iulia (sâmbătă, 12 mai, ora 10,00): Dezvelirea plăcii aniversare la împlinirea celor 20 de ani de la înfrățirea Timișoarei cu orașul Karlsruhe. Din program, menționăm: dezvelirea plăcii aniversare, discursuri ale primarilor din cele două orașe înfrățite, moment muzical susținut de Trupa „SPLASH” a Colegiului Național de Artă „Ion Vidu”.

-Str. Alba Iulia (sâmbătă, 12 mai, ora 16,00): Inaugurarea Pieței „Karlsruhe” (fostă „Bihor”). Din program, menționăm: dezvelirea totemului cu denumirea pieței, discursuri ale primarilor din cele două orașe înfrățite, plantarea unui pom, momente artistice susținute de un grup de elevi ai LICEULUI „NIKOLAUS LENAU”, precum și de FUNDAȚIA „ARIERGARDA”.

-Bastionul „Teresia” (duminică, 13 mai, ora 10,00): Ceremonia aniversară „Timișoara – Karlsruhe: 20 de ani de înfrățire”. Din program, menționăm: expoziție fotografică cu imagini din Karlsruhe, expoziție documentară – 20 de ani de înfrățire (1992 - 2012), CONCERT AL TRIO-ului „KEPHISO” din Karlsruhe, Semnarea „Declarației comune”, menționarea evenimentului în „Cartea de onoare” a orașului, Bastionul „Teresia” (duminică, 13 mai, ora 18,00): Vizitarea Fundației „Triade” și a Galeriei „Jecza” / intrarea se facă doar pe bază de invitație.

În toate locațiile menționate, accesul timișorenilor este LIBER și GRATUIT.

Biroul Relații Publice

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 03.08.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13833673