Schimb de experiență în domeniul mediului
Joi, 17 mai, la ora 10, o delegație germană din landul Bavaria, condusă de Georg Riedl, primar al orașului Pfarrkirchen și membru în consiliul director al Asociatiei orașelor din Bavaria, s-a întâlnit în Timișoara cu primarul Gheorghe Ciuhandu, cu specialiști din cadrul primăriei și din cadrul instituțiilor de servicii publice din Timișoara, precum și cu primari ai câtorva comune din județul Timiș și Caraș-Severin, care au mai fost implicate în schimburi de experiență cu administrații din Germania.
 
Întâlnirea, organizată de fundația româno-germană Aquademica vizează realizarea unui schimb de experiență la nivel instituțional, în ceea ce privește gospodărirea localităților. Au fost punctate aspecte legate de serviciile de alimentare cu apă și canalizare și gestionarea deșeurilor, cu indicarea soluțiilor posibile.

Temele propuse spre dezbatere abordează modalități de organizare în prestarea serviciilor către cetățean, gospodărirea apelor și protecția împotriva inundațiilor, problema deșeurilor în orașele mari și colaborarea între localități.

Fundația Aquademica a luat ființă în urma colaborării de lungă durată dintre Aquatim și primăriile din Timișoara și München, prin care a avut loc un transfer de cunoștințe și bune practici de la partenerii germani către specialiștii români din domeniul apei. Membrii fondatori sunt operatorul regional de apă și canalizare Aquatim și Departamentul de ape uzate de la Primăria München.


Biroul Relații Publice

Foto 1, Foto 2
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13763049