Acțiuni pentru combaterea insectelor
Începând cu data de  21 mai, Primăria Municipiului Timișoara a preconizat demararea tratamentelor de dezinsecție în municipiul Timișoara, în funcție de condițiile meteorologice

Primăria Timișoara și S.C. DERATON S.R.L. Timișoara au efectuat, în perioada 2.05.2012 – 20.05.2012, monitorizarea pentru identificarea vectorilor producători de disconfort.

În urma monitorizărilor efectuate, precum și pe baza sesizărilor primite de la populația din diferite zone ale orașului, s-a constatat necesitatea efectuării unor lucrări de combatere a insectelor producătoare de disconfort  (țânțari, muște, gândaci, pureci, ploșnițe, căpușe).
Zonele în care a fost efectuată monitorizarea insectelor, cu stațiile de monitorizare (capcane) se regăsesc în comunicatul atașat.

Tratamentele de combatere vor continua și în celelalte zone ale orașului.

Orele de aplicare a tratamentelor pentru eficiență  vor fi dimineața între orele 05,00  – 09,00 și seara între orele 17,00 – 22,00.
Substanțele folosite în combatere, sunt avizate de Ministerul Sănătății și nu pun în pericol populația și animalele. Totuși în condiții de soare puternic și insolație, albinele aflate în zbor, pot fi afectate.

Ținând cont de aceste aspecte, Primăria Municipiului Timișoara prin Direcția de Mediu, face un apel la toți cetățenii, persoane fizice, juridice, instituții, societăți comerciale, asociații de proprietari/locatari, să ia măsuri urgente de combatere a muștelor și țânțarilor pe cât posibil concomitent cu operațiunile efectuate de Primăria Municipiului Timișoara.

Pentru ca tratamentele să aibă o eficiență ridicată, facem un apel la toți cetățenii municipiului să ia măsuri urgente de efectuarea curățeniei în gospodăriile proprii și de combatere a muștelor, țânțarilor și a altor insecte producătoare de disconfort, sau să anunțe prezența acestora la dispeceratul SC DERATON SRL, tel 0256/214778, sau la Primăria Municipiului Timișoara – Direcția de Mediu, tel 0256/408366.
    

VICEPRIMAR,
ADRIAN ORZA


Comunicat

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13677986