Al 16-lea bust dezvelit pe Aleea Personalităților
În anul 2009, Primăria Municipiului Timișoara demara proiectul Aleea Personalităților, aprobat prin HCL nr. 132/2009.

Anul acesta va fi dezvelit bustul criticului de artă Deliu Petroiu , al șaisprezecelea bust executat din acest proiect, o lucrare a sculptorului timișorean Aurel Gheorghe Ardeleanu.

Una dintre marile personalități ale orașului nostru, Deliu Petroiu a fost profesor universitar, critic de artă, membru de onoare al Uniunii Scriitorilor din România,  personalitate definitorie a vieții spirituale și cultural-artistice din capitala Banatului.

Deliu Petroiu s-a născut la 24 august 1922, în localitatea Nădlac, județul Arad. Este absolvent al Facultății de Litere și Filosofie a Universității din Cluj-Napoca, unde a fost studentul lui Lucian Blaga. Refugiat la Sibiu, a participat la înființarea celebrului "Cerc  Literar de la Sibiu". Mai mult de patru decenii a trăit și activat în Timișoara, dăruindu-se cu pasiune studiului și sintezei academice, propășirii învățământului universitar și liceal, promovării și popularizării artelor frumoase.

Acesta este al doilea bust dezvelit anul acesta, după cel al academicianului Corneliu Mikloși, în primăvara acestui an cu prilejul împlinirii a 125 de ani de la nașterea academicianului.


Biroul de Relații Publice

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 21.08.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 12897038