Exercițiu de intervenție în domeniul situațiilor de urgență
În data de 18 august 2012, între orele 06.00 – 11.00, în localitatea Giroc - Liziera Pădurii Giroc - albia Timișului până la Podul C.F.R. din localitatea Șag, va avea loc o simulare a unei intervenții în domeniul situațiilor de urgență.

Zona de căutare este calculată de specialiști și cuprinde ca obiective: albia râului Timiș, pe o distanță de 10-15 km, pădurea din vecinătatea comunei Giroc (aprox. 2.000 ha) și terenurile agricole din vecinătate.

Zona de decolare – aterizare a paramotorului se află la ieșirea din comuna Giroc, în proximitatea terenului de fotbal.

La operațiune vor fi invitate să participe toate forțele specializate în acțiuni de căutare-salvare: Formațiunea de Intervenție Rapidă pe Bază de Voluntariat “SALVO” din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara, Secția de Motoparapantă a C.S. Universitatea Timișoara cu invitați din Serbia și Ungaria, Serviciul voluntar pentru situații de urgentă din cadrul Primăriei Giroc, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Banat” al județului Timiș, Poliția Județeană Timiș, Cercetașii României, Asociația Timișoara Bikers, precum și echipa sportiva ATV Timișoara.

Deși este o simulare a unei situații reale de căutare-salvare, această acțiune dorește să demonstreze utilitatea paramotorului în cazul operațiunilor aeriene de căutare-salvare, fiind o competiție sportivă, cele mai bune interventii aeriene fiind premiate.

Consilier,
Gabriela Alexandru
Compartiment Voluntar pentru Situații de Urgență


 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 21.08.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 12899303