21 Septembrie - Ziua Cooperării Europene
În 21 Septembrie 2012, pentru prima dată, va fi sărbătorită Ziua Cooperării Europene în toată Uniunea Europeană și în țările vecine.
Aproximativ 80% dintre programele de cooperare teritorială europeană s-au alăturat campaniei și peste 160 de evenimente vor fi organizate în toată Europa, în cursul săptămânii 17 - 23 septembrie 2012.

Obiectivul Zilei Cooperării Europene desfășurată sub sloganul “La granițe, ne dezvoltăm împreună” este de a celebra realizările cooperării dintre regiunile și țările europene. Cooperarea nu se rezumă doar la granițele interne ale Uniunii Europene, ea este prezentă și în cazul granițelor externe prin finanțarea proiectelor comune, cum se întâmplă în cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Republica Serbia.

De Ziua Cooperării Europene, în 21 Septembrie 2012, de la ora 19.00, sărbătorim împreună, în Parcul Rozelor din Timișoara, succesele Cooperării Teritoriale Europene în regiunea de graniță dintre România și Republica Serbia cu un super-concert: The Road Band (Romania) și BAJAGA I INSTRUCTORI (Republica Serbia). Intrarea este gratuită.

Evenimentul este organizat de Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Timișoara în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului și Biroul de Integrare Europeană din cadrul Guvernului Republicii Serbia, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara.

Cooperarea Teritorială Europeană este un instrument al Uniunii Europene care unește oameni și propune soluții pentru a rezolva provocări comune ce nu pot fi gestionate ușor de o singură țară. Mai multe informații pot fi obținute accesând: www.ecday.euAnca Lolescu,
Director executiv al BRCT Timișoara


 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13409931