Telpark prin SMS
În curând, șoferii din Timișoara vor putea plăti ora de parcare în sistemul Telpark și prin... SMS, a anunțat viceprimarul Adrian Orza. Acest sistem funcționeaza cu succes la Viena, și ar putea duce la creșterea încasărilor pentru acest serviciu.

Viceprimarul Timișoarei a avut în acest sens o întâlnire cu directorul ADP, Li­viu Barbu, cu reprezentanți ai ser­viciului Telpark și cu o firmă ca­re ne-ar putea ajuta să realizăm acest proiect.

În ce constă această idee? Șo­ferii ar putea achita contra­va­loarea orelor de parcare printr-un simplu SMS care să conțină numărul de înmatriculare al mașinii și care, trimis la un număr special, va fi taxat ca atare. Noua modalitate de plată va fi valabilă pentru parcările cu plata, din sistemul Telpark, și va fi folosit în paralel cu tichetele de parcare existente acum.

Plata va fi făcută lunar, pe baza facturii te­le­fonice în care, în drep­tul respectivului SMS, va fi trecută con­torizarea tim­pului de par­care. So­cie­tatea mu­nicipală Admi­nistrarea Domeniului Public SA, care gestio­nează sistemul Telpark, ar putea face astfel eco­nomii pentru că nu ar mai fi nevoită să tipărească ti­chete cartonate.

Viceprimarul Adrian Orza vrea să știe, în pri­mul rând, ce costuri presupune un astfel de sistem, care urmează să fie folosit în paralel cu cel prezent. Muni­cipalitatea timișoreană con­tinuă astfel sistemul de infor­matizare a activității regiilor și so­cietăților pe care le are în subor­di­ne.


 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 03.08.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13835956