Afișarea votului exercitat de consilierii locali în ședințele de plen
Din dorința de a asigura transparența actului de decizie la nivelul Consiliului Local Timișoara, municipalitatea a pus la punct un soft care permite afișarea votului exercitat în ședințele de plen, ne-a anunțat viceprimarul Adrian Orza.

Începând cu luna februarie a acestui an, pe site-ul Primăriei Municipiului Timișoara, www.primariatm.ro la secțiunea Hotărâri de Consiliu Local, cei interesați pot urmări modul în care fiecare consilier local a votat în ședința de plen a Consiliului Local.

Astfel, la finalul fiecărei hotărâri aprobate de Consiliul Local Timișoara a fost creată o secțiune specială în care sunt trecuți nominal toți consilierii locali, în dreptul fiecăruia apărând câte un pătrat de o altă culoare, care indică cum a votat respectivul consilier local. Astfel, culoarea verde înseamnă vot “pentru”, roșu, “împotrivă” și galben, “abțineri”.

La finalul secțiunii, există și un total care indică câte voturi “pentru”, “împotrivă” sau abțineri au fost, dar și numărul absenților de la ședință.

Primăria Municipiului Timi­șoara intenționează să creeze o nouă secțiune pe site-ul instituției unde să fie afișate propunerile de hotărâre de consiliu local care au fost respinse în plenul Consiliului Local, dar au primit avize favorabile în comisiile de specialitate, de la consilierii locali.


 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 06.08.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13848601