Simpozion internațional dedicat Zilei Mondiale a Mediului
Ziua Mondială a Mediului, sărbătorită în fiecare an pe data de 5 iunie, constituie un prilej pentru instituțiile guvernamentale, administrațiile publice locale, asociațiile de tineri, organizațiile nonguvernamentale, întreprinzători, inclusiv mass-media de a se mobiliza prin manifestări comune, menite să atragă atenția asupra necesității protejării factorilor de mediu, în vederea transmiterii către generațiile viitoare a unui mediu sănătos și curat.

Simpozionul internațional ,,Environmental Protection & Ecological Education”  dedicat Zilei Mondiale a Mediului, eveniment satelit organizat în cadrul calendarului aprobat de către Direcția Generală Mediu a Comisiei Europene, are ca temă generală  calitatea aerului sub sloganul  ,,CLEANER AIR FOR ALL”.

Organizatorii acestui eveniment sunt Primăria Municipiului Timișoara, Universitatea POLITEHNICA Timișoara – Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului, Consiliul Județean Timiș, Inspectoratul Școlar General Timiș, Colegiul Tehnic ,,AZUR” Timișoara, Garda Națională de Mediu - Comisariatul Județean Timiș, Agenția pentru Protecția Mediului Timiș și Liga Studenților Chimiști din Timișoara.  Deschiderea oficială a Simpozionului EPEE 2013 are loc în data de 5 IUNIE 2013, orele 13.00 la Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului, B-dul Vasile Pârvan nr.6, Amfiteatrul A1.

Participanții la acest amplu eveniment sunt: profesori universitari, cercetători, specialiști în domeniu, cadre didactice, studenți și elevi din România și din alte țări, care  acționează unitar pentru salvarea patrimoniului nostru natural pe care avem datoria de a-l lăsa nealterat generațiilor viitoare.

În cadrul evenimentului timișorean intitulat ,,CLEAN AIR: MINE, YOURS, OURS!” vor avea loc, pe secțiuni,  o serie de Comunicări științifice ale studenților și cadrelor didactice pe domeniile protecției mediului ambiant și educației ecologice, un Concurs Național de Proiecte de Mediu cu participarea elevilor de liceu și de gimnaziu, o Expoziție Euroregională de pictură, grafică, postere, modelaje ale elevilor și preșcolarilor din clasele I-VIII.

De asemenea se vor organiza activități interactive de jocuri sportive (baschet, volei, fotbal), precum și un concert în aer liber (dans sportiv, muzică ușoară, soliști vocali pop-rock) în Parcul Rozelor începând cu orele 19.00.

Mai multe informații privind  evenimentele care au loc în cadrul GREEN WEEK 2013 la nivelul Uniunii Europene pot fi accesate pe http://ec.europa.eu/environment/greenweek/.


VICEPRIMAR,
DAN DIACONU


comunicat

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13397232