Ziua Porților Deschise la Stația de Epurare a Timișoarei
Stația de Epurare a Timișoarei, ce poartă numele inginerului Stan Vidrighin, a deschis, astăzi, larg, porțile, pentru toți cei care sunt interesați de apă, canalizare, tratare, epurare.
 
Ziua Porților Deschise a debutat, în ciuda vremii neprietenoase, cu dreptul!

Doritorii, de la copii de școală primară, la elevi de liceu, sau la adulți, au venit, cu zecile, aduși de autobuzul pus la dispoziție de Aquatim, dar și cu transport individual.
 
Interesul a fost mare pentru mulți dintre vizitatori,  în condițiile în care Stația de Epurare Stan Vidrighin are un secol de viață extraordinară, deci merită văzută și studiată îndeaproape.
 
Șefa Stației de Epurare, Elena Săvescu, a fost, și de data aceasta, gazda perfectă.
 
Copiii vizitatori, de la școlile generale și liceele timișorene, au ascultat, fascinați, explicațiile oferite, au primit sfaturi importante, au vizitat birourile și stația în sine.
Distanțele parcurse, mari și pentru un adult, au fost parcurse fără niciun efort de către copiii de 6-7 ani, pentru că tot ce-au văzut a fost fascinant pentru ei!
 
Surpriza zilei a constat în apariția mascotelor Clara murdărica și Clara curățica. Mascotele au făcut poze cu copiii și s-au întreținut reciproc.
 
„Sunt fericită să mă reîntâlnesc, de fiecare dată, cu copiii! Sunt atât de curioși, pun întrebări concrete,  au reținut tot ce le-am spus despre ce e permis și ce nu să aruncăm în canalizare, au promis că vor merge acasă cu lecția învățată!”, a declarat doamna Elena Săvescu.
 
Toți vizitatorii  au primit pliante și materiale promoționale.
 
Acțiunea s-a desfășurat între orele 9 și 14.
 
Stația de Epurare Stan Vidrighin gestionează peste 600 de kilometri de rețea de canalizare și are o capacitate medie de epurare de 2400 de litri pe secundă. La ploi torențiale, stația poate primi și un debit de 20 de ori mai mare.
 
 
Oana HORTOPAN,
Specialist comunicare și relații publice

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13409396