Flashmob în Piața Victoriei
Fundația de Abilitare ”Speranța”, Inspectoratul Școlar Județean Timiș și Zumba Suada vă invită duminică, 9 iunie, ora 16:30, în Piața Victoria din Timișoara, la Flashmob-ul desfășurat în cadrul campaniei ADHD EXISTĂ.

Evenimentul se înscrie în cadrul mișcării la nivel mondial de stabilire a zilei mondiale de conștientizare a ADHD și sensibilizare a societății la dificultățile și obstacolelele pe care le întâmpină persoanele afectate de această tulburare.

În pași de Zumba, pe coregrafia pregătită de Suada, se vor alătura nouă peste 200 de elevi din 11 școli din Timișoara și județul Timiș, studenți voluntari, comunitatea locală, reprezentanți ai organizației ADDISS din Londra și bineînțeles grupul Zumba Suada. Cei care doresc sa participe la acest flashmob pot accesa pagina de internet  www.facebook/zumba.suada.com, unde este prezentată coregrafia în pași de zumba.

De asemenea vor fi distribuiți fluturași cu miturile și realitățile referitoare la cauzele și caracteristicile specifice copiilor care prezintă deficit de atenție cu hiperactivitate (ADHD).

Hai! Să ne deschidem mintea și inima. O mai bună informare, o diagnosticare corectă și cât mai timpuriu posibil, o corectă atitudine a societății, poate schimba viața a mii de copii și adulți afectați de această tulburare.

Nu rămâne indiferent !

ADHD este o tulburare psihiatrică gravă care afectează între 5-7% dintre copii și între 4-5% dintre adulții din întreaga lume. Tulburarea reprezintă un subiect al cercetărilor științifice de mai bine de un secol.

Trebuie subliniat faptul că ADHD este una dintre tulburările de sănătate mintală care perturbă cel mai mult ariile cheie ale vieții celor afectați. În copilărie și adolescență afectează grav performanțele educaționale, adesea cauzând eșec școlar. Perturbă, de asemenea, buna funcționare a familiei, relația cu colegii, activitățile în comunitate, ca să nu vorbim despre efectul pe care îl are asupra sănătății în general. În viața de adult s-a demonstrat că afectează în mod negativ comportamentul: conducerea imprudentă a vehiculelor, gestionarea greșită a banilor și, bineînțeles, activitatea la locul de muncă. În același timp are un impact semnificativ asupra vieții de cuplu și a creșterii copiilor.

Există dovezi științifice care demonstrează că ADHD este cauzat în principal de factori genetici, deși poate apărea și ca urmare a unor leziuni prenatale în timpul dezvoltării creierului, iar ocazional poate fi efectul unor leziuni cerebrale postnatale. Factorii de mediu nu par să joace niciun rol important în etiologia inițială a ADHD, cu toate că au un efect cristalizator asupra evoluției tulburării, lucru condiționat de o înaltă comorbiditate cu alte tulburări comportamentale și de învățare, de un înalt grad de deteriorare la nivelul zonelor cheie din viața celor afectați, și de accesibilitatea resurselor corespunzătoare de diagnostic și tratament.

Societatea trebuie să fie conștientă de faptul că gravele dificultăți și efectele cu care se confruntă persoanele cu ADHD nu se datorează inexistenței tratamentelor sau medicamentelor ineficiente, ci sunt cauza insuficientei conștientizări cu privire la această tulburare.

Fundația de Abilitare “Speranța” cu peste 20 ani de activitate, este o organizație neguvernamentală resursă și suport pentru realizarea incluziunii educaționale a copiilor cu dizabilități. Acționează pentru recunoașterea dreptului la educație incluzivă, oferă servicii de abilitare pentru copiii cu dizabilități și familiile acestora, valorifică experienta proprie pentru elaborarea și promovarea politicilor educaționale incluzive la nivel național, acționează pentru apărarea drepturilor copiilor cu dizabilități și familiile acestora.

Fundația se adresează copiilor și adolescenților care au nevoie de evaluare și intervenție psihologică individuală și /sau de grup. O echipă de specialiști în psihopedagogie, psihologie, logopedie, art terapie, neuropsihiatrie au fost formați de către echipa ADDISS, organizație din Marea Britanie specializată pe intervenție în ADHD și de către alți specialiști din S.U.A..
Metodele și strategiile moderne aplicate în serviciile oferite de noul Centrul de Dezvoltare pentru Copil și Adolescent sunt de tip 1,2,3 Magic (autor Thomas W. Phelan), Why Try (autor Christian Moore).


Director
Fundația de Abilitare ”Speranța”,
psih. Letiția  BABA


 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13397375