Protocol împotriva caniculei
Premergător perioadei cu temperaturi deosebit de ridicate, s-a parafat de curând un protocol de colaborare între DSP Timiș, Primăria Timișoara și Organizația “Crucea Rosie”, filiala din Timișoara.

Ca urmare, din data de 19 iunie, au fost activate în Timișoara patru puncte de asistență a populației, respectiv în Piața 700, în Piața “Badea Cârțan”, în incinta clădirii de Poștă și în incinta clădirii care adăpostește Gara de Nord.

Voluntari de la Crucea Roșie se vor afla în aceste puncte, deschise în intervalul orar 11-17, și vor oferi apă potabilă pentru cei care au nevoie.
Spațiile sunt climatizate și vor fi semnalizate cu indicatoare specifice. Aceste puncte de asistență reprezintă o formă de ajutor pentru persoanele care acuză disconfort termic și au nevoie de apă și răgaz în spațiu închis și asistat, însă nu suplinesc asistența medicală de urgență și nici consultația de specialitate pe care o poate oferi un medic.

DSP Timiș recomandă persoanelor respectarea tuturor indicațiilor medicilor pentru zilele cu temperaturi ridicate, recomandări vizibile și pe site-ul DSP Timiș, www.dsptimis.ro. Unitățile de primiri urgențe din toate unitățile medicale sunt pregătite pentru intervenții, la fel și serviciile de ambulanță.

Pentru eliminarea riscurilor medicale, populația este rugată să țină cont de recomandările făcute pentru zilele foarte călduroase, să ia legătura cu medicii, în caz de nevoie, și să reducă atât cât este posibil deplasarea pietonală și în trafic.
    

Direcția Comunicare

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 06.08.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13849012