Proiect educativ pentru tineri
Centrul Cultural German Timișoara organizează în perioada 22 – 27 septembrie 2013 proiectul „Poduri tinere dunărene”.

Proiectul, care se adresează și se desfășoară cu elevi din țările dunărene, este realizat în colaborare cu dr. Swantje Volkmann, referent cultural pentru sud-estul Europei la Muzeului Central al Șvabilor Dunăreni.    
      
Scopul proiectului este de a entuziasma tineri europeni cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani pentru dezvoltarea politică a Europei și de a-i familiariza cu strategia europeană a spațiului dunărean.

Programul proiectului se bazează pe oferte educative. Elevii vor avea ocazia să participe la numeroase workshopuri, pentru a se pune în postura unor politicieni europeni și a unor importanți anteprenori. În cadrul workshopurilor vor fi tratate temele: strategia spațiului dunărean, ecologie, minorități, cultură și istorie în spațiul dunărean, iar elevii vor putea dezbate anumite teme controversate de interes pentru ei.    
     
Proiectul a fost realizat cu sprijinul Guvernului României – Departamentul pentru relații interetnice, al Liceului Teoretic „Nicolaus-Lenau” Timișoara, al Biroului Dunării Ulm și Neu-Ulm și al Forumului Democrat al Germanilor din Banat.
 

Centrul Cultural German Timișoara


 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13397268