26 septembrie - Ziua Grădinii Botanice
Parcul Botanic, de la prima sa amenajare, a fost conceput ca și grădină botanică pentru a îndeplini funcții multiple: științifică, didactică, educativă și recreativă, întinzându-se pe o suprafață de 8,41 ha.

În anul 1986, pentru a ocoli obligativitatea unui decret prezidențial de înființare a unei grădini botanice, se hotărește denumirea de Parc Botanic, în așteptarea unei perioade mai bune. În documentele cu destinație internațională se utilizează, însă, denumirea de Grădina Botanică din Timișoara.

În anul 2007, prin HCL nr. 493/2007 privind „Lista cu denumirile unor parcuri, scuaruri și locuri de joacă pentru copii, din Municipiul Timișoara”, Parcul Botanic a fost denumit Grădină Botanică.

Sectoarele Grădinii Botanice din Timișoara sunt: Sectorul Ornamental, Sectorul Flora României, Sectorul Flora Americii de Nord, Sectorul Flora Asiei cu Grădina Japoneză, Sectorul Flora Mediteraneană cu Grădina Romană, Sectorul Plante medicinale și Sectorul Sistematica plantelor.

În prezent, în grădină există peste 200 de taxoni, dintre care 43 specii de colecție, care nu se regăsesc în celelalte parcuri ale Timișoarei, un motiv pentru care numărul vizitatorilor este mai mare decât în celelalte parcuri.

În anul 2006 s-a întocmit Studiul de Fezabilitate privind reamenajarea și modernizarea Grădinii (Parcului Botanic), iar în anul 2010 acest studiu a fost actualizat conform HG nr. 28/2008, întocmindu-se și Proiectul Tehnic.

În 5 septembrie 2009 a avut loc prima sărbătorire a Grădinii Botanice din Timișoara, organizându-se un tur al grădinii, a II-a ediție de sărbătorire a Grădinii Botanice din Timișoara a avut loc în 20 mai 2010, când s-au organizat mai multe activități specifice, iar în 2011 s-a organizat, la cererea publicului, „Săptămâna Gradinii Botanice din Timișoara”.

Anul acesta se organizează Ziua Grădinii Botanice în 26 septembrie, pentru a prezenta doritorilor frumusețea toamnei.

Pe această cale vă invităm în data de 26 septembrie la ora 1200, în Grădina Botanică din Timișoara pentru a o sărbători, printr-un tur al grădinii în care se vor prezenta istoricul și speciile deosebite.

Ca obiectiv principal al acestui eveniment este conștientizarea cetățenilor a ce înseamnă o grădină botanică, cum este concepută o grădină botanică, ordinea de plantare a arborilor, arbuștilor și florilor în grădină, cât de importantă este conservarea biodiversității etc.


VICEPRIMAR,
DAN DIACONU

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13397488