Măsuri de combatere a insectelor
Ca urmare a precipitațiilor abundente și temperaturilor ridicate din ultima perioadă, ce au favorizat înmulțirea insectelor producătoare de disconfort pentru populație, Primăria Municipiului Timișoara va demara, în funcție de condițiile meteorologice, începând cu data de 30 iulie 2014, lucrări de dezinsecție aeriană pentru combaterea muștelor și țânțarilor. Substanțele folosite sunt avizate de Ministerul Sănătății și nu pun în pericol populația și animalele.

Facem precizarea că, odată cu aplicarea tratamentelor pe domeniul public, o parte din insectele producătoare de disconfort se retrag în subsoluri umede sau inundate, anexe, casa scărilor sau acoperișuri ale imobilelor.

Ținând cont de aceste aspecte, Primăria Municipiului Timișoara prin Direcția de Mediu face un apel la toți cetățenii, persoane fizice, juridice, instituții, societăți comerciale, asociații de proprietari/locatari să ia măsuri urgente de combatere a dăunătorilor, pe cât posibil concomitent cu operațiunile efectuate de Primăria Municipiului Timișoara.

Atenționăm pe această cale crescătorii de albine din Municipiul Timișoara să limiteze în măsura posibilităților zborurile acestora, deoarece în condiții de soare puternic și insolație pot fi afectate albinele aflate în zbor.

Conform art. 24 din  HCL nr. 371/2007 privind constatarea și sancționarea contravențiilor  pe teritoriul Municipiului Timișoara, cu modificările și completările ulterioare, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la  500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice și de la 1.000 lei la 2.500 lei pentru persoanele juridice următoarele fapte:
c)      neexecutarea lucrărilor de dezinsecție odată cu acțiunile organizate și coordonate de Primăria Municipiului Timișoara, prin operatori în domeniu;
d)     executarea unor lucrări  de dezinsecție sau aplicarea de pesticide fără autorizare precum și a substanțelor care afectează insectele polenizatoare.
 
 
PRIMAR,
NICOLAE ROBU
 
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 13.07.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13780494