Workshop tehnic de implementare a unui proiect informatic
Asociația Smart City”, alături de Guvernul României și Primăria Municipiului Timișoara vă invită la un workshop tehnic de implementare a unui proiect informatic.

Titlul proiectului este „Apelul Civic”, având ca obiectiv facilitarea accesului la informațiile și dezbaterile de interes public și atragerea  cât mai multor cetățeni în procesul decizional, în special generația tânără obișnuită cu un flux de informații eficient și simplu de accesat.

Obiectivul specific al acestui proiect este construirea unui website de centralizare, clasificare și redistribuire a informațiilor oficiale cu posibilitatea abonării la un newsletter (notificări prin email), simplificând astfel accesul la informație. Acest website va conține toate știrile de pe site-urile celor mai importante instituții publice, le va clasifica pe mai multe categorii și va trimite email-uri celor abonați la newsletter cu cele mai noi știri din categoriile selectate de ei.

Este nevoie de o astfel de aplicație, întrucât puține site-uri ale instituțiilor publice oferă astfel de notificări, iar niciun alt site nu face clasificarea informațiilor.

Acest workshop se desfășoară în perioada 13-14 septembrie, în sala de consiliu a Primăriei, începând cu ora 10. Participanții se vor înscrie printr-un formular, iar dintre cei înscriși se va face o selecție în limita a 10 participanți. Criteriile de selecție vor fi experiența în domeniul IT, cât și expertiza. Participanții vor veni cu laptopul propriu. Formularul va fi publicat pe site-ul:http://mysmartcity.ro. La final, persoanele cu cea mai mare contribuție vor fi premiate.

Vor fi două zile în care participanții vor scrie cod, iar finalitatea este o aplicație open source, construită în folosul cetățenilor. Prin acest proiect pilot încercăm să întărim legătură dintre comunitatea tehnică și autoritățile locale și centrale și să facem cunoscută valoarea comunității tehnice din Timișoara. 

Primăria Municipiului Timișoara este prima din țară care se implică în astfel de evenimente.
 

Viceprimar,                                                                                                         Petru Isfan,
Dan Diaconu                                                                                                       Asociația Smart City”


 
 
Informații: tel. 0727.894.989 e-mail : petru.isfan@mysmartcity.ro

afiș
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 06.08.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13863580