Autorizații pentru comercializara mărțișoarelor
Cu ocazia sărbătorilor de primăvară, Primăria Municipiului Timișoara vine în sprijinul tuturor celor care doresc să conserve și să promoveze frumoasa tradiție a mărțișorului.

În acest sens, producătorii și comercianții pot solicita la Primăria Municipiului Timișoara autorizații pentru expunerea și comercializarea de mărțișoare și felicitări, în perioada 23.02.2015-02.03.2015, în spațiile special destinate din oraș.

Cererile pot fi depuse în perioada 16.02.2015-18.02.2015, la Primăria Municipiului Timișoara,  camera 12 (ghișeele 3 și 4), în zilele lucrătoare, în intervalul orar 8.30-16.30, cu excepția zilei de marți, când programul de lucru cu publicul este până la ora 18.30.

Amplasamentele unde se vor comercializa produsele specifice sunt:
 1. Piața Victoriei;
 2. Platou Ceas Floral-B-dul Proclamația de la Timișoara;
 3. Str. Mărășești;
 4. Platou Parcul Copiilor;
 5. Platou Piața A. Mocioni - 6 amplasamente;
 6. B-dul Regele Carol I (de la str. I. Văcărescu până la General I. Dragalina);
 7. Piața Nicolae Bălcescu - Str. C. Porumbescu;
 8. Platou Dâmbovița;
 9. Calea Șagului - Str. Ana Ipătescu;
 10. Calea Șagului – B-dul Liviu Rebreanu - 2 amplasamente
 11. Piața Zona Soarelui;
 12. Calea Buziașului – platou;
 13. Zona Spitalul Județean;
 14. Str. Daliei (între străzile Al. Vaida Voievod și Lascăr Catargiu);
 15. Zona Modern;
 16. Piața Traian;
 17. Calea Sever Bocu - Str. Sf. Ap. Petru și Pavel;
 18. Calea Aradului -str. Liege;
 19. Calea Torontalului - platou;
 20. Str. Circumvalațiunii - platou;
 21. Str. Circumvalațiunii - Str. Ghe. Lazăr
 22. Zona Piața Dacia;
 23. Str. General I. Dragalina - str. Gării;
 24. Str. Fc. Ripensia – 2 amplasamente.
 
În Piața Victoriei vor fi autorizați doar comercianții cu carte de identitate eliberată de SPCLEP Timișoara. Se vor excepta de la regulă studenții /elevii care urmează studii la instituții de învățământ de pe raza municipiului Timișoara. Solicitanții vor prezenta atât o fotocopie a standului pe care urmează să expună produsele spre comercializare, cât și a produselor comercializate.

Pe amplasamentele situate pe tronsonul McDonald’s -  str. N. Lenau, produsele comercializatre vor fi expuse doar pe stand de expunere vertical (se interzice comercializare produselor pe mese).

Repartizarea locurilor din Piața Victoriei se va face în funcție de numărul de înregistrare, specificitatea produselor, cât și estetica standurilor.
Se interzice amplasarea de corturi și alte contrucții provizorii, cu excepția umbrelelor de culoare alb/crem, fără reclamă și doar în caz de timp nefavorabil.

Operatorii economici au obligația de a deține la standul de vâzare avizul pentru desfășurarea ocazională a comerțului ambulant, pe raza municipiului Timișoara, eliberat de către Biroul Autorizare Activitați Comerciale și Publicitare, carte de identitate, dovada achitarii taxei de ocupare a domeniului public - în original. Încălcarea prevederilor legisației în vigoare atrage sancțiunea contravențională a operatorului economic, dar și retragerea avizului de către emitent.

Salubrizarea permanentă a amplasamentului ocupat este obligatorie, încălcarea acestei prevederi duce la retragerea avizului eliberat de autoritatea locală a municipiului Timișoara.

Cedarea dreptului de folosință a amplasamentului ocupat în Piața Victoriei de către un locatar al municipiului Timisoara unui locator cu domiciliul extraurban duce la retragerea avizului și sancționarea contravențională a faptei.

Suprafața unui amplasament este de maxim 2 mp, iar fiecare comerciant poate ocupa un singur amplasament.
 

ADMINISTRATOR PUBLIC,
SORIN-IACOB DRĂGOI
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 13.07.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13779010