Începe Curățenia Generală de Primăvară
Asigurarea și păstrarea curățeniei și ordinii pe teritoriul localităților, buna gospodărire și respectarea normelor de igienă, constituie o obligație fundamentală a autorităților administrației publice locale, instituțiilor publice, agenților economici și altor persoane juridice, precum și a cetățenilor. În vederea îndeplinirii acestei obligații, Primăria Municipiului Timișoara, organizează, în perioada 16 – 29 martie 2015, Acțiunea Ecologică de Curățenie Generală de Primăvară, care se va desfășura în două etape, astfel:

Etapa I: 16 - 22 martie 2015, în cartierele și zonele din partea de nord a municipiului față de Canalul Bega;
Etapa II: 23 – 29 martie 2015, în cartierele și zonele din partea de sud a municipiului față de Canalul Bega.

În cadrul acțiunii se colectează numai obiecte de uz casnic și gospodăresc și deșeuri vegetale rezultate din curățirea arborilor plantați pe aliniamentele stradale și a spațiilor verzi din jurul imobilelor.

Conform prevederilor art. 111¹ din Hotărârea Consiliului Local nr. 453/18.12.2007 privind aprobarea Regulamentului Serviciului de Salubrizare al Municipiului Timișoara și a indicatorilor de performanță ai Serviciului de Salubrizare, modificată și completată prin Hotărârea Consiliului Local nr. 299/18.12.2012 este “interzisă scoaterea și depozitarea pe domeniul public a obiectelor de uz casnic/gospodăresc, deșeurilor vegetale rezultate din curățarea arborilor plantați pe  aliniamentele stradale și a spațiilor verzi din jurul imobilelor ce se colectează în cadrul acțiunilor ecologice (Curățenia Generală de Primăvară/Toamnă) mai devreme de o zi față de cea în care este  programată colectarea, precum și după ziua în care este programată colectarea în zonele și cartierele din municipiul Timișoara. Proprietarilor de imobile (case individuale), asociațiilor de proprietari/locatari, instituțiilor publice, agenților economici le revine obligația să depună în ordine la bordura carosabilului, fără a împiedica circulația, resturile provenite din tăieri de corecție (ramuri) tăiate la dimensiuni de maxim 1 metru și legate în snopi, deșeurile și obiectele ce se colectează în cadrul acțiunilor ecologice”.

De asemenea, ”se interzice proprietarilor de imobile (case individuale), asociațiilor de proprietari/locatari, instituțiilor publice, agenților economici scoaterea și depozitarea pe domeniul public în cadrul acțiunilor ecologice (Curățenia Generală de Primăvară/Toamnă), de deșeuri din amenajări interioare (moloz) și deșeuri din curățarea pivnițelor și podurilor (praf de cărbune, țigle, cărămizi, faianță și gresie sparte)”.

Vă rugăm să respectați prevederile legale menționate mai sus, în caz contrar veți fi sancționați contravențional cu amendă de la 500 – 1.000 lei pentru persoane fizice și de la 1000 – 2000 pentru persoane juridice, conform art. 126, alin. 5 din actul normativ menționat mai sus.
 
Deșeurile rezultate din reparații și amenajări interioare, în cantități de sub 1 mc,  precum și deșeurile de echipamente electrice și electronice – DEEE, se preiau gratuit de la populație, pe baza actului de identitate, prin punctele de colectare-preluare situate la următoarele adrese:
-         Al. Avram Imbroane, Nr.70;
-         Calea Torontalului, Nr.94;
-         Str. Energiei, Nr.3;
-         Calea Moșniței, Nr.2.

Punctele de colectare-preluare vor funcționa de luni până vineri, între orele 08.00-16.00.

Dacă aveți deșeuri din amenajări interioare și din curățenia pivnițelor și podurilor în cantități mai mari de 1 mc, puteți solicita pe bază de comandă containere de la  S.C. RETIM S.A., str. Oituz nr. 3A sau la numerele de telefon: 0256/499537 sau 0256/220064.

Având în vedere că operatorul de servicii publice de salubrizare S.C. RETIM ECOLOGIC SERVICE S.A.  a amplasat în municipiul Timișoara 59 de recipiente sub formă de clopot, destinate colectării deșeurilor din sticlă (albă și/sau colorată), respectiv hârtie/carton, din care 24 de containere de culoare albastră pentru colectarea deșeurilor de hârtie/carton și 35 de recipiente de culoare verde, destinate colectării deșeurilor din sticlă (albă și/sau colorată), rugăm cetățenii să depună aceste deșeuri în containere și să îndepărteze toate resturile de alimente din sticlă și borcane înainte de a le depune. Aceste containere au fost amplasate în apropierea complexelor comerciale, în parcările complexelor comerciale AUCHAN, precum și în stațiile mijloacelor de transport în comun cu trafic intens din cartierele orașului. De asemenea, au fost amplasate 71 de containere – țarc pentru colectarea pet-urilor.

Pentru desfășurarea în bune condiții a acestei acțiuni ecologice de curățenie, solicităm sprijinul tuturor cetățenilor, agenților economici și a instituțiilor publice de a respecta graficele de colectare a deșeurilor în perioada campaniei.

Pentru informații, cetățenii pot consulta pagina de internet a Primăriei www.primariatm.ro  și pagina de internet a operatorului www.retim.ro.
 
 
VICEPRIMAR,
DAN DIACONU

tabel perimetre
tabel străzi
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13667299