Exerciții de verificare a sirenelor de alarmare publică

 

Conform Ordinului I.G.S.U. nr. 21856  din data de 24.07.2017, în prima zi de miercuri a fiecărei luni (04.04.2018), în intervalul orar 10.00 – 11.00, se va desfășura un exercițiu de verificare a sirenelor de alarmare publică existente la nivel național.(atât cele cu acționare centralizată cât și cele cu acționare locală).

 

 

 

 

           Scenariul vizează manifestarea tipurilor de risc generatoare de situații de urgență/protecție civilă (inclusiv pericolul atacului din aer) care impun alarmarea populației.

 

          Scop: antrenarea autorităților administrației publice locale, pregătirea populației prin cunoașterea semnificației semnalelor de alarmare și verificarea funcționării sirenelor de alarmare publică.      

 

 SEMNIFICAȚIA SEMNALELOR DE ALARMARE

 

      -ALARMĂ AERIANĂ

 

15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 15 sunete a 2 secunde fiecare, cu pauză de 2 secunde între ele.

 

      -ALARMĂ LA DEZASTRE –pt. incepere exercitiu

 

5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 5 sunete a 8 secunde fiecare, cu pauză de 5 secunde între ele.

 

      -PREALARMĂ AERIANĂ

 

3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 3 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 6 secunde între ele.

 

-ÎNCETAREA ALARMEI  -pt. terminare exercitiu

 

sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 1 minut.

 

 Informarea populației din localitate despre desfășurarea exercițiului pentru a nu intra în panică.

 

 De asemenea ve-ți fi informați printr-un alt mesaj de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență "BANAT" al Jud. Timiș, despre momentul când trebuie să acționați sirenele din localitate, acesta  fiind dat în urma înștiințării pe care o va face I.G.S.U către toate inspectoratele din țară, în intervalul orar mai sus menționat (10.00 – 11.00).

 

 

Cu deosebită stimă,

 

OFIȚER SPECIALIST II
Maior,
CREȚU Ștefăniță

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13408974