Ziua Timișoarei 2013
Primăria Municipiului Timișoara organizează patru zile de evenimente pentru a marca data de 3 August, ziua orașului nostru.
 
Manifestările vor debuta vineri, 2 august, de la ora 09.00 cu un ceremonial militar în Parcul Central și vor continua la ora 11.00 cu întrunirea în ședință festivă a Consiliului Local al Municipiului Timișoara. Seara va continua cu un concert în Piața Victoriei. De la ora 20.00 vor urca pe scenă: Desant, Fely and the Band și trupa Vunk.

Ziua de sâmbătă, 3 august, este dedicată în principal copiilor, cei mici fiind așteptați, începând cu ora 10.00 pe strada Mărășești unde sunt programate, spectacole, lecții de dans, ateliere de pictură și hand – made. De la ora 19.00 laCasa Artelor, pe str. Augustin Pacha nr.8 va avea loc Vernisajul expoziției „Sculptura azi, 4 discursuri”, urmată de un concert susținut de Sebastian Spanache Trio.

Tot în 3 august vor avea loc și acțiuni sportive “Cupa orașelor înfrățite „ turneu de fotbal cu echipe de amatori.Vor participa reprezentanți ai Municipiul Timișoara și echipe invitate din orașele înfrățite.

Ziua de 3 august se va încheia cu mult așteptatul concert din Piața Victoriei susținut de Ruby, Sore, Alex Velea, Andreea Banică, Delia și Smiley.

Duminică, 4 august, copiii sunt așteptați din nou, pe strada Mărășești cu multe activități dedicate lor. În Parcul Rozelor, de la ora 19.30 va avea loc un spectacol folcloric, iar în Piața Victoriei, iubitorii de jazz și blues sunt invitați la Festivalul Blues pentru Timișoara care se va desfășura în 4-5 august.

Ziua Timișoarei, 3 August, a devenit ziua orașului nostru printr-o hotărâre de Consiliu Local. Prin această hotărâre se marchează ca zi a orașului momentul intrării trupelor românești în Timișoara, la 3 august 1919, și instaurarea administrației românești.

În ultimii ani, de Ziua Timișoarei, municipalitatea a oferit timișorenilor momente de bucurie și destindere cu ocazia zilei orașului lor.
Vă așteptăm, așadar, alături de noi, să sărbătorim împreună ziua orașului nostru!
 
Program manifestări
 
Afiș
 
 
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13673344