Punct termic nou

În ultimele ședințe ale Consiliului Local Timișoara au fost votate mai multe studii de fezabilitate vizând lucrări de investiții la Compania Locală de Termoficare Colterm.

Unul dintre proiectele aprobate de Consiliul Local Timișoara vi-zează construirea unui punct termic pe str. Torac-Bitolia-Apa--teu. S-a ajuns la acest lucru deoa-rece punctul termic Cermena se află situat în incinta unei unități eco-nomice care, în urma procesului de privatizarea cerut CLT Colterm chirii tot mai mari de la an la an.

Cu toate că Primăria Timișoara s-a implicat activ în favoarea men-ținerii actualei locații a Punctului Termic Cermena, intermediind diversele întâlniri între patronul firmei și conducerea CLT Col-term, nu s-a ajuns la un re-zul-tat mulțumitor, condițiile în care punctul termic mai putea funcționa fiind inac-ceptabile pentru CLT Colterm.

Ce s-a întâmplat

În această situație s-a declanșat un litigiu aflat actualmente pe rolul instanțelor de judecată în faza de recurs urmând a fi soluționat de Înalta Curte de Casație și Justiție. Perspectivele menținerii punctului termic în cauză în actuala locație sunt minime, iminența unei evacuări pare din ce în ce mai probabilă, caz în care locatarii imobilelor din străzile Torac nr.7 și 9, Apateu nr. 8 precum și Bitoliei nr. 1 nu vor mai putea fi alimentați cu agent termic și apă caldă.

Astfel, soluția tehnică optimă pentru rezolvarea acestei stări de fapt este construcția unui punct termic modular pe strada Torac, în vecinătatea imobilelor afectate.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13397490