Lucrări de canalizare în lucru

În cadrul măsurii ISPA, care este în curs de desfășurare la Timișoara, se desfășoară și anul acesta noi lucrări la rețeaua de canalizare a orașului nostru.

Anul 2007 a debutat cu două lucrări de reabilitare și extindere a rețelei de canalizare: pe str. Cloșca și la intersecția dintre str. General Dragalina și 16 Decembrie. Termenul de finalizare a acestor lucrări este ianuarie 2008, respectiv iunie 2007. Scopul lucrărilor este creșterea gradului de confort pentru locuitorii din zonele menționate.
Lucrarea de la intersecția Dragalina - 16 Decembrie face parte dintr-un proiect mai amplu, care cuprinde zona Iosefin, mai precis străzile: General Dragalina, 16 Decembrie, Văcărescu și Iuliu Maniu iar termenul de finalizare pentru întreaga zonă este martie 2008.

Reabilitarea canalizării

De asemenea, de la 1 martie a.c. au început lucrările de reabilitare a sistemului de canalizare pe strada Eroilor. Lucrarea constă în reabilitarea a 685 metri de rețea, și se realizează în trei etape:

  • intersecția dintre străzile Eroilor și F.C. Ripensia,
  • strada Eroilor, între străzile F.C. Ripensia și Daliei
  • strada Eroilor, între străzile Daliei și Leului.

Lucrările vor continua cu strada Daliei. Rețeaua din zonă este veche, prezintă numeroase defecte și necesită des lucrări de intervenție, de aceea este oportună înlocuirea ei.Termenul de finalizare a zonei este 31 decembrie 2007.

Ne cerem scuze utilizatorilor pentru disconfortul creat, dar suntem convinși că odată lucrările din zonă terminate, vă vom oferi servicii de calitate.

Despre proiectul ISPA 

În cadrul contractului în valoare de peste 9, 6 milioane euro încheiat între Aquatim și Ludwig Pfeiffer Hoch-und Tiefbau GmbH, compania germană câștigătoare a licitației internaționale, s-au mai executat lucrări pe străzile: Grigore Alexandrescu, Dragoș Vodă, Horea, Tulcea, Ovidiu Balea, Vistula, Plugarilor și zona UMT. În prezent se lucrează pe străzile: Paroșeni, I. Slavici, Bărăgan. Componenta de reabilitare și extindere a rețelei de canalizare face parte din măsura ISPA, care vizează și reabilitarea stației de epurare, precum și asistență tehnică pentru implementare și supervizare proiect. Timișoara beneficiază astfel de 32 de milioane de euro fonduri nerambursabile din partea UE. Valoarea totală a măsurii este de peste 45 de milioane de euro.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13397281