Colaborare SC Aquatim SA - Primăria Tehnică München

Specialiștii germani instruiesc personalul societății timișene de apă pentru întreținerea canalizării. 

Săptămâna trecută la Aquatim au fost aduse două stații pilot de epurare a apelor uzate, donație din partea Primăriei Tehnice din München. Stațiile pilot vor fi puse în funcțiune la Stația de epurare a municipiului Timișoara urmând a fi suport de simulări practice pentru procesele de epurare a apei uzate. Aducerea acestor stații din Germania face parte dintr-un proiect amplu, acela de instruire instituționalizată de specialiști în domeniul apelor uzate, la nivel național.

Ideea acestui proiect s-a dez­voltat în cadrul parteneriatului româno-german din domeniul apei uzate, demarat oficial la 25 ianuarie 2006, instituțiile partenere sunt Departamentul de evacuare și epurare a apelor uzate din cadrul Primăriei München și SC Aquatim SA.

Pașii următori în cadrul acestui parteneriat sunt organizarea, în luna decembrie, la Timișoara de seminarii susținute de specialiști germani pentru personalul responsabil de întreținerea sistemului de canalizare dar și instruirea unor  „multiplicatori” de cunoștințe în domeniul mentenanței sistemului de canalizare, aceștia urmând la rândul lor să pregătească o echipă locală de specialiști.

Un bilanț al reclamațiilor

Un bilanț al reclamațiilor primite la Aquatim în perioada ianuarie - septembrie 2007 arată că 55% din sesizări (264 din 480) sunt justificate, timpul mediu de răspuns fiind între 6 și 12 zile. Cel mai frecvent, clienții semnalează funcționarea necorespunzătoare a sistemelor publice de apă și canalizare: lipsa presiunii și debitului (16% din total), racorduri de canal înfundate (7,48%), infiltrații în subsoluri (5,4%), lipsa capacelor de canal (6%), refacerea căminelor de racord (3,53%) și solicitarea verificării apometrului (12,88% din total). 

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13397435