Campanie de colectare a DEEE

România și-a asumat anumite obligații față de organismele europene, iar timișorenii contribuie și ei. 

Primăria Municipiului Timi­șoara s-a aliniat campaniei na­ționale de colectare a deșeurilor electrice și electronice. Ministerul Mediului și Dezvoltării Durabile, în colaborare cu Agenția Națională de Protecția Mediului și cu primăriile, a organizat pentru sâmbătă, 19.04.2008, o campanie la nivel național de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice denumite DEEE. Chiar dacă în ultimele două săptămâni di­naintea acțiunii, în campania "Cu­rățenia generală de primăvară”, în Timișoara s-au colectat odată cu celelalte tipuri de deșeuri și cele electrice și electronice, mu­nicipalitatea s-a raliat campaniei naționale și a anunțat locuitorii să scoată din casă, dacă mai au, astfel de obiecte casnice. În cadrul Curățeniei generale de primăvară din municipiul Timișoara s-au strâns deja 32,9 tone de deșeuri electrice și electronice în zece zile. În conformitate cu planul de implementare pentru deșeuri de echipamente electrice și electronice în anul 2008 România s-a angajat să colecteze 4kg/locuitor.

Puncte speciale de colectare

Având în vedere Directiva UE privind deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE), transpuse în legislația româna prin Hotărârea Guvernului nr. 448/2005, care la art. 5, alin. 1, stabilește în sarcina autorităților publice locale obligația de a colecta separat DEEE de la gospodăriile particulare, Primăria Timisoara a stabilit, împreuna cu operatorul de servicii publice de salubrizare SC RETIM SA, patru puncte de colectare a acestor tipuri de deșeuri.

Locațiile sunt următoare:

  • Calea Torontalului nr. 94;
  • Calea Moșniței nr. 3;
  • Calea Chișodei nr. 3;
  • Aleea Avram Imbroane nr. 70.

Punctele de colectare sunt dotate cu containere speciale, în care cetățenii pot depune următoarele tipuri de deșeuri de echipamente electrice și electronice: aparate de uz casnic de mari dimensiuni; aparate de uz casnic de mici dimensiuni; echipamente informatice și de telecomunicații; echipamente de larg consum; echipamente de iluminat; unelte electrice și electronice (cu excepția celor industriale fixe de mari dimensiuni); jucării, echipamente sportive și de agrement; dispozitive medicale (cu excepția tuturor produselor implantate si infectate); instrumente de supra­veghere și control; distribuitoare automate.

Punctele de colectare a aces­tor tipuri de deșeuri, funcționează din data de 1.11.2005.

 

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 06.08.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13863536