Mai mult control la Aquatim
Un nou sistem aduce garanții sporite în alimentarea cu apă.
O investiție realizată recent de Aquatim permite mai mult control asupra funcționării rețelei de apă, mai multă operativitate în intervenții și aduce un plus de siguranță pentru con­sumatori.
Senzorii montați pe conducte și în cămine transmit informații despre funcționarea rețelelor prin rețeaua GSM, direct la dispeceratul Aquatim, unde sunt vizualizate pe monitorul unui calculator.
Sistemul existent de monitorizare a rețelei de apă a fost extins la 32 puncte fixe de măsură și 6 puncte itinerante de control, printr-o importantă investiție finalizată anul acesta.
Același sistem a fost implementat și pe rețeaua de canalizare.
La zece stații de pompare a apelor uzate este urmărită on-line funcționarea pompelor, putând fi sesizate avariile, dar și inundarea căminului sau pătrunderea prin efracție.
În rețeaua de apă sunt monitorizate presiunea, debitul și sensul de cur­gere.
Sistemul semnalează astfel imediat apariția avariilor, reducând timpul de intervenție și de rezolvare.
Pe lângă rolul de monitorizare și control imediat, sistemul ajută și la previzionarea investiițiilor pentru reabilitarea porțiunilor de rețea unde apar frecvent defecte.
Baza sa de date poate fi interconectată la Sistemul Informatic Geografic (GIS) și cu programe de modelare a rețelelor de apă și canalizare, prin export de fișiere.
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13640183