Extinderea iluminatului public
S-au introdus noi rețele pe o lungime de peste șase kilometri în mai multe cartiere.
Serviciul de iluminat public este concesionat către S.C. ELBA S.A. pe partea de nord față de canalul Bega și S.C. AEM S.A. pe partea de sud.
În acest an au fost executate lucrări de extinderi ale rețelei de iluminat public, totalizând o lungime de 6,1 km, fiind montați 247 stâlpi și 278 corpuri de iluminat pe străzile: Mihail Sadoveanu, Preot Alexandru Bălaș, Cântului, Claude Debussy, Eduard Pamfil, Golopenția și Legumiculturii parțial, Alma Cornea Ionescu, Mureș nr. 121, Lacului nr. 6/1, Chiriac nr. 3, Diaconu Coresi, Snagov, Bogdăneștilor nr. 32, Pan Halipa, Ștefan Nădășan, Călan, Carei, Dej, Orșova, Cugir, Aleea Viilor nr. 12B-14, Turnu Roșu, Calea Aradului nr. 30, Parcul de pe strada Zürich.
Se află în execuție: Mircea cel Bătrân, Macilor, Rozelor, Bobâlna str. I și III, Tibiscum bl. B1, B2, B3, Lugojului 1-5 Bl. A1, Samuil Micu, Lorena 2 Bl. C, D, E, Intrarea Zânelor, Libelulei, Robert Koch, Cincinat Pavelescu, Martir Marius Nemțoc, Atomului, Intrarea Neptun, Legumiculturii.
A fost demarată procedura pentru obținerea Autorizației de Construire pentru extinderea iluminatui public: Henriette Delavrancea Gibony, Zona Circumvalațiunii I delimitată de str. Torontalului, B-dul Cetății, str. Teiului, B-dul Gh. Lazăr, Zona Circumvalațiunii II delimitată de b-dul Cetății, B-dul Gh. Lazăr și Aleea Cascadei, Horia Hulubei, Eugen Coșeriu,Tristan Tzara, Jose Silva, Zona Câmpului pe str. Liviu Tempea, Vasile Crețu,Ion Cristodoreanu, Mariana Drăghicescu, Aurelia Fătu Răduțu (tronson Ion Luca Bănățeanu -Vasile Tempea).
Punerea în valoare a monumentelor
Se află în lucru zeci de extinderi de iluminat public. “Am dinamizat activitatea și am dat drumul la lucrări de iluminat public în cartiere, pentru care erau depuse cereri și de câte patru ani. În doi ani vom avea ilu­minat public în toate colțurile orașului”, a declarat viceprimarul Timișoarei, Sorin Grindeanu. De asemenea, adoptăm modelul din vestul Europei, de iluminat arhitectural. Patrimoniul Timișoarei cuprinde o serie de clădiri istorice, monumente, locașuri de cult care sunt emblematice pentru acesta, reprezentând repere importante în viața social-culturală a orașului. În prezent se încearcă punerea în valoare a acestora prin realizarea iluminatului arhitectural care să evidențieze estetica acestora. Lucrările care sunt în curs de execuție, prin programul nou demarat de către Direcția Edilitară, de punere în valoare a monumentelor sau clădirilor deosebite sunt: Podul Tinereții, Biserica de pe str. Dej, Monumentul Fecioara Maria din Piața Maria, Podul Decebal, Biserica din Piața Nicolae Bălcescu.
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 08.04.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13517526